VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » A - Plante » AGRIS
AGRIS
mariucaData: Miercuri, 07 Mar 2012, 9:14 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumiri populare:
agrasle, agrazerie, agris salbatic, agrut, agurida, bische, bobita, bolghitari, coacata, coacaza salbatica, cozmete, flocosele, pomusoara, rasita, razachie, risita, smirdar, struguri domnesti., strugur spinos,

Afectiuni:
atonii digestive
guta
inflamatii ale cailor urinare
litiaze
reumatism
stimuleaza functia hepatica
stomahic

Mod de intrebuintare:
Cura de dezintoxicare cu max. 1 kg de fructe pe zi sau o zi pe saptamana sau 3 zile consecutiv. Este indicata pentru pletorici, obezi, hipertensivi cu precizarea ca in ziua consumarii agriselor nu trebuie consumat altceva.
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 8:24 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica agris: ribes uva crispa, fam. saxifragaceae

Denumire populara agris: coacăz

Proprietati terapeutice agris:

- cure de dezintoxicare cu pana la 1 kg de agris pe zi, o zi pe saptamana sau 3 zile consecutiv, pentru pletorici, hipertensivi, obezi – nu se consuma nimic in ziua accea in afara de fructe

- manifestă o acţiune uşor depresivă asupra întregului sistem nervos, diminuând excitabilitatea scoarţei şi măduvei.

Afectiuni care se trateaza cu agris:

-- anxietate, astm, cardiopatie ischemică, colici stomacale de natură nervoasă, crampe musculare, crampe menstruale, dismenoree, hiperexcitabilitate nervoasă în special la femei şi copii, hipertiroidie, insomnii, migrenă, nevroze cardiace sau digestive, spasme de diferite etiologii, stări de excitaţie, tabagism, tulburări cardiace, urticarie, vomă.

Tratamente naturiste cu agris

- 1 linguriţă de pulbere de rădăcină de agris se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică la astmă, insomnii şi intern, în general la afecţiunile de mai sus. În cazul insomniei se va lua cu 2 ore înainte de culcare.

- 1 vârf de cuţit de praf de agris se va pune în gură sub limbă şi se ţine pentru 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă. Se poate lua de 3 ori pe zi în diferite tratamente.

- 1 linguriţă de agris mărunţit se va pune la 250 ml apă. Se acopera şi se lasă de seara până dimineaţa când se consumă după strecurare. Este utilă în dismenoreei şi alte dureri.

- se macină fin 50 g de rădăcină uscată de agris. Se pune apoi cu 250 ml alcool de 70˚ alimentar la macerat pentru 15 zile. În această perioadă se agită zilnic de mai multe ori pentru ca să iasă din plantă principiile active. Se strecoară după 15 zile. Se poate lua de la 5 picături o dată până la o linguriţă de 3 ori pe zi, diluate cu apă. Este cea mai uşor de administrat metodă pentru că planta are un miros care este foarte greu de suportat.
 
Forum » Plante » A - Plante » AGRIS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: