VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » C - Plante » CRUSIN
CRUSIN
mariucaData: Miercuri, 07 Mar 2012, 10:34 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumiri populare:
crasici, crusei, lemn cainesc, pasachina, salbis.,

Afectiuni:
angiocolite
constipatie
dischinezie biliara
diureza; scabie
helmintiaze
hemoroizi
leucoree
obezitate

Mod de intrebuintare:
Se utilizeaza esenta obtinuta din scoarta proaspata. Partea interiaora a scoartei, pisata si fiarta cu otet si cu unt se utilizeaza pentru spalaturi in caz de raie.
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 10:04 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica Crusin: Fragula alnus Miller

Denumire populara Crusin: crasici, crusci, lemn-cânesc, pasachină, sălbist.

Proprietati terapeutice Crusin:

Coaja de crusin

Intern:
- laxativ sau purgativ în functie de doză
- crește secreția de bilă a celulelor hepatice
- stimulează contracția vezicii biliare și a căilor biliare și provoacă golirea conținutului lui

Afectiuni tratate cu Crusin:

- angiocolecistite, insuficiență hepatică, constipații cornice, obezitate;

Tratamente naturiste Crusin:

- constipaţie acută şi constipaţie cronică – decoct de crusin combinat din care se administrează o jumătate de cană până la o cană pe zi. În cazul unor constipaţii cronice rezistente la tratament, planta se va utiliza sub formă de pulbere, în amestec cu boabe de coriandru (pentru diminuarea producerii de gaze sau colici intestinale) şi părţi aeriene de volbură (cunoscută deasemenea sub numele de rochiţa-rândunicii).

- giardia, viermi intestinali – crusinul se administrează sub formă de pulbere, în combinaţie cu pelin şi piretru. Pulberile din cele trei plante se amestecă în proporţii egale şi se administrează câte o linguriţă de amestec de 2-3 ori pe zi. Un astfel de tratament este bine să fie realizat pentru o perioadă de minim o lună. În cazurile de giardia, se vor face cure de 3 săptămâni, cu 2 săptămâni pauză, până la completa vindecare.

- fiere leneşă – pulbere din scoarţă de crusin. Se administrează o jumătate de linguriţă, dimineaţa şi seara, în asociere cu câte jumătate de linguriţă de anghinare

- boli de piele asociate cu constipaţia (acnee, eczemă alergică, infecţii trenante, psoriazis): decoctul combinat de cruşin seasociază foarte bine în aceste cazuri cu maceratul din trei fraţi pătaţi. Efectele benefice asupra pielii se pot remarca destul de repede, ca urmare a debarasării organismului de acumulările toxice din colon şi de la nivelul sângelui. Pentru obţinerea unor rezultate durabile este indicat să se realizeze pe întreaga durată a tratamentului cu plante un regim alimentar bazat în mare proporţie pe legume, fructe şi verdeţuri, reducând sau eliminând chiar complet carnea pentru o perioadă de timp.

- aspect încărcat al pielii, în special al tenului – pulbere, în doze mici (1/2 linguriţă de crusin de 1-2 ori pe zi).

- hemoroizi, varice – pulbere. Este foarte eficientă mai ales pentru persoanele sedentare, obeze precum şi în cazurile asociate cu constipaţie. Se combină foarte bine în aceste cazuri cu salvie şi coada calului. Se foloseşte în cure de lungă durată, asociat cu o alimentaţie bogată în legume şi fructe crude.

- reumatism – decoct combinat de crusin – determină mobilizarea acumulărilor nocive din ţesuturi, elimină constipaţia şi favorizează foarte mult acţiunea terapeutică a remediilor antireumatice

- îngrăşare, obezitate – decoct combinat – nu se foloseşte pentru perioade de timp mai lungi de 2-3 săptămâni fără a face o pauză de minim 1 săptămână. Se asociază de obicei şi cu alte plante eficiente în curele de slăbire: păpădie, anghinare, flori de soc

- dureri de cap, migrenă însoţită de constipaţie – pulbere de crusin

- adjuvant în boala canceroasă (atunci când este însoţită de constipaţie), în alergie şi în boli autoimune, în hepatită (inclusiv formele virale) şi în sechele post-hepatice – pulbere, în asociere cu alte plante, specifice tratării acestor afecţiuni.
Mod de preparare Crusin: ceai de Crusin, decoct de Crusin

Decoct de crusin: peste o linguriță de coajă de crusin se toarnă 200 ml de apă clocotită; se lasă vasul să fiarbă la foc scăzut încă 15 minute; se bea seara înainte de culcare
 
Forum » Plante » C - Plante » CRUSIN
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: