CIURUL ZANELOR - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Plante » C - Plante » CIURUL ZANELOR
CIURUL ZANELOR
mariucaData: Luni, 12 Mai 2014, 10:19 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline


Turta (Carlina acaulis) dezintoxică organismul
Mărime font - + I se mai spune ceapă ciorască, ciurul zânelor, ciurul zorilor, colacul babei, pâinea babei sau pălămidă. Rizomul şi rădăcinile turtei conţin inulina, tanin, rezine, ulei volatil, săruri minerale. Remediile din această plantă au acţiune antiinfecţioasă, diuretică, sudorifică, stomahică, sunt cicatrizante ale pielii şi mucoaselor. Nu dau voie să se înmulţească microbii şi distrug stafilococii, mărind cantitatea de urină eliminată şi contribuind la dezintoxicarea organismului. Favorizează sudoraţia şi înlătură procesul inflamator.Se poate folosi în caz de acnee, anemie feriprivă, ascită, asimilaţie deficitară, boli de stomac (tonic stomacal), boli urinare, bronşite, boli dermatologice, eczeme, răni, febră, herpes, hipocalcemie, hipomagnezie, impotenţă sexuală, infecţii cu stafilococ auriu, inflamaţii cutanate, pecingine, răceli, sindrom de malabsorbţie, sterilitate, tulburări de creştere la copii, viermi intestinali.Moduri de preparareSe macină cu râşniţa planta uscată şi se ia un vârf de cuţit de pulbere, care se pune sub limbă. Se ţine timp de zece minute, după care se înghite. Se prepară de trei ori pe zi, înainte de mese cu o jumătate de oră. Extern, se pune praf pe răni.Pentru infuzie, se pun două linguriţe de plantă mărunţită în 250 ml de apă rece, seara. Se ţine până dimineaţă, la temperatura camerei, se filtrează şi planta se pune din nou cu apă. De data aceasta, se va fierbe pentru cinci minute. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi se pune apoi peste ceaiul obţinut prin macerare. Se consumă în cursul zilei, fiind foarte util la dezintoxicare.Tinctura se prepară din 50 g de plantă mărunţită în 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Se astupă bine şi se agită zilnic. Se strecoară după 15 zile şi se va lua câte o linguriţă de trei ori pe zi, înainte de mese, diluată cu puţină apă
 
Forum » Plante » C - Plante » CIURUL ZANELOR
Pagina 1 din 11
Căutare: