CASTAN PORCESC - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Plante » C - Plante » CASTAN PORCESC (Aesculus hippocastanum)
CASTAN PORCESC
mariucaData: Miercuri, 07 Mar 2012, 9:54 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Denumiri populare:
aghistin, castan de india, castan salbatic, castanul calului, chistin.,

Afectiuni:
dureri abdominale
hemoroizi
hipertrofie de prostata
nevroze; hemoroizi
varice
varice

Mod de intrebuintare:
Decoct: 5g pulbere de scoarta la 100 ml de apa. Se da in clocot si apoi se raceste. Se iau 15-20 picaturi timp de 20 de zile, in tratarea nevrozei.
 
mariucaData: Duminică, 27 Mai 2012, 1:27 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Cei ce poarta in buzunar trei castane sunt feriti de boli, asa se credea in Evul Mediu timpuriu. Legatorii de carti au preparat multa vreme din fructele amarui un lipici care sa protejeze hartia de mucegai. In schimb, faptul ca extractele din castane intaresc venele, stimuleaza irigarea sanguina si calmeaza mancarimile a fost descoperit mult mai tar- ziu. Astazi, substantele active din frunze, coaja si fructe sunt utilizate la prepararea unor produse cosmetice care intaresc tesutul si previn senzatia de "picioare grele". Si pentru ca au un efect protector impotriva razelor ultraviolete, extractele pot fi gasite si in compozitia unor creme si uleiuri solare.
 
mariucaData: Luni, 12 Mai 2014, 8:23 PM | Mesaj # 3
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Castanele comestibile – aliment energizant şi hrănitor
Castanele comestibile au un conţinut bogat de calciu, fier, zinc şi vitamina E, sunt o sursă bună de fibre, îmbunătăţesc metabolismul, îmbunătăţesc elasticitatea vaselor de sânge.Ca valoare nutritivă, castanele comestibile au fost considerate de către specialişti ca fiind alimente complexe, comparabile din punct de vedere nutriţional cu grâul.Castanele comestibile sunt recomandate cu precădere pentru întărirea sistemului imunitar şi combaterea anemiilor. Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale, castanele comestibile ne pot ajuta considerabil în caz de astenie fizică şi intelectuală.Deoarece conţin potasiu şi magneziu, castanele comestibile combat oboseala musculară şi sunt recomandate în cazul sportivilor.Castanele comestibile pot fi o variantă sănătoasă mai ales în cazul copiilor aflaţi în perioada de creştere sau pentru copiii anemici deoarece conţinutul bogat de vitamina B1 al acestora stimulează rezervele de energie ale organismului.Pentru un aport optim de energie, se recomandă a se folosi castanele comestibile fierte (preferabil în baie de aburi ca să nu-şi piardă din vitamine), coapte în cuptor, sub formă de pireuri cu adaos de miere sau fulgi de cereale. Pentru efectele lor terapeutice, nu este indicat să se consume prăjite sau sărate, deoarece prin prăjire îşi pot pierde multe din calităţile benefice.
 
Forum » Plante » C - Plante » CASTAN PORCESC (Aesculus hippocastanum)
Pagina 1 din 11
Căutare: