FASOLEA - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Plante » F - Plante » FASOLEA
FASOLEA
mariucaData: Miercuri, 07 Mar 2012, 10:44 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline

Afectiuni:
acnee
cistite
diabet zaharat
edeme renale
erizipel
guta
hidropizie; arsuri
intoxicatii
pecingine
pielocistite
reumatism
tbc

Mod de intrebuintare:
La jumatate de litru de apa se pune o lingura si jumatate de teci de fasole, lasandu-se la macerat in apa rece, timp de aprox. 12 h, se fierb apoi pna cand lichidul scade la jumatate. Din amestecul astfel obtinut se beau cate 2-3 cesti pe zi.
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 10:31 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Proprietati terapeutice Fasole

Fructe

Intern:
- diuretic
- puternic depurativ – ajută la eliminarea unor substanțe toxice din organism
- adjuvant în tratamentul diabetului
- antiseptic renal
- antiinflamator
- emolient, remineralizant.
- antidiabetic datorită amino-acizilor şi argininei în special.
- fasolea calmează mâncărimile de piele, tonic cardiac, înlătură apa în exces din organism. Repară sistemul nervos, tonifică ficatul şi pancreasul.
- au proprietatea de a distruge microorganismele de pe piele, elimină sau limitează procesul inflamator, relaxează ţesuturile şi diminuează starea inflamatorie.

Afectiuni tratate cu Fasole:

- edeme renale, acnee (coșuri pe față, piept și spate), diabet zaharat, cistite, reumatism

Tratamente naturiste Fasole:
- păstăile verzi sunt folositoare în acnee.
- păstăile uscate şi seminţele în afecţiuni oculare şi intern.
- seminţele în tratamentul extern se folosesc la arsuri, eczeme, pecingine, erizipel cu rezultate foarte bune.
- mugurii de fasole sunt foarte indicaţi ca tinctură pentru efectele deosebite asupra inimii.
- adjuvant în tratamentul diabetului.
- tecile de fasole intră în compoziţia ceaiurilor dietetice şi antireumatismal.
- fasole păstăi mărunţite se fierb o linguriţă în 250 ml de apă timp de 15 minute după care se strecoară şi se poate consuma 2-3 căni pe zi.
- o mână sau 2 de păstăi proaspete la litru de apă, fierte 2 minute şi lăsate să se macereze toată noaptea. Sau o mână de păstăi uscate lăsate să se înmoaie 6 ore înainte de a face decoctul.

- făina de fasole boabe se poate aplica pe diferite răni sau se ia intern pentru afecţiunile la care se indică o suplimentare de fitohormoni. În acest caz se ia un vârf de cuţit din acest praf care se va pune sub limbă pentru 10 minute după care se va înghiţii cu puţină apă.

- suc de fasole verde se va lua în combinaţie cu alte sucuri în afecţiunile indicate.

- ceai din teci. 4 linguri de teci mărunţite se pun într-un litru de apă şi se lasă peste noapte la macerat. Dimineaţa se fierb până lichidul scade la jumătate. Această porţie se împarte în 2-3 porţii şi se bea în cursul zilei.
Mod de preparare Fasole: ceai de fasole, decoct de fasole

Decoct de fasole – 3 linguri de teci mărunțite la 750 de ml de apă rece; se fierb 20 de minute; se bea în 3 reprize în decursul unei zile – în diabet ceaiul se bea neîndulcit
 
Forum » Plante » F - Plante » FASOLEA
Pagina 1 din 11
Căutare: