VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » F - Plante » FLOAREA SOARELUI
FLOAREA SOARELUI
mariucaData: Miercuri, 07 Mar 2012, 10:48 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
afectiuni pulmonare
dizenterie
febra tifoida; rani ce supureaza


Proprietati terapeutice floarea soarelui:

- floarea soarelui este folosita in prepararea diferitelor uleiuri şi soluţii uleioase injectabile, după o prealabilă purificare şi neutralizare.

- in tratamentele naturiste se foloseşte foarte mult uleiul de floarea soarelui presat la rece, care este foarte util într-o serie de afecţiuni singur sau în diferite combinaţii.

Afectiuni care se trateaza cu floarea soarelui:

- arsuri inclusiv cele solare, ateroscleroză, atonii ale vezicii biliare, blenoragie, bronşite, cancer, colesterol în exces, eczeme cronice eritemato–scuamoase, erizipel, hemoroizi, hipercolesterolemie, iritaţii cutanate, insolaţii, otrăviri cu metale grele – sarea acestora ajutând la eliminarea lor, sarcoame.

Mod de preparare floarea soarelui – tratamente naturiste floarea soarelui

- 1 linguriţă de ulei de floarea soarelui dimineaţa la trezire, în cură de mai multe zile. Apoi se va culca 10 minute pe partea dreaptă. Se va face în cură de câteva zile. Se mai pot lua însă şi 2 linguri de supă pline cu ulei seara la culcare mai multe zile la rând

- seminţele de floarea soarelui se pot consuma zilnic câte 100 g de mai multe ori în diferite afecţiuni. Sunt foarte utile la tratamentele interne. Se pot de asemenea curăţa (există în comerţ gata curăţite) de coajă şi măcina dacă aveţi probleme cu dantura.
 
mariucaData: Luni, 12 Mai 2014, 8:25 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Seminţele crude de floarea soarelui, o sursă instant de energie
Dr. Samuel Getlin, un medic osteopat şi chimist celebru din America, unul din pionierii medicinii complementare, recomandă cu căldură: “Oricând ţi se face foame, eşti obosit sau ai poftă de ceva dulce, să ai la îndemână câteva seminţe de floarea soarelui.”Seminţele crude de floarea soarelui sunt indicate şi în cazuri de hipertensiune, probleme cardiovasculare sau colesterol mărit, hrănesc organele digestive, splina şi pancreasul.Seminţele de floarea soarelui sunt o sursă foarte bună de proteine, energizează şi încălzesc întregul corp, ajută în circulaţia sanguină şi menţin activitatea organelor cheie ale organismului, precum ficatul şi glandele suprarenale.

Seminţele crude de floarea soarelui, incluse în dieta zilnică, au următoarele beneficii:
• ajută la reglarea digestiei şi la buna funcţionare a intestinelor;
• combat oboseala, stresul, insomnia;
• cresc nivelul energetic global al organismului;
• previn apariţia migrenelor;
• ajută la îndepărtarea depozitelor de grăsime din organism;
• combat schimbările de dispoziţie şi sunt de un real folos în tratarea depresiei sau anxietăţii.
Consumate zilnic, nu e indicat să se depăşească 20-30 grame, iar cele prăjite şi sărate sunt contraindicate deoarece prin prăjire acestea îşi pierd o mare parte din proprietăţile terapeutice. Se pot consuma ca atare sau adăugate în salate, supe sau sosuri.
 
Forum » Plante » F - Plante » FLOAREA SOARELUI
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: