VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » I - Plante » IENUPAR
IENUPAR
mariucaData: Miercuri, 14 Mar 2012, 2:13 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica: Juniperus communis

Denumiri populare:
anaperi, archis, boabe de brad, bradisor, bradul ciumei, brazi pitici, butimoaca, ceatina, feniar, ghimpar, globurau, helimoaca, ialovat, ienupar, inhibahar, jinept, jip mic, jneapan, molete, sinop, solovat, turtei.,

Afectiuni:
acnee
acumulari de lichid in tesuturile si seroasele organismului
anorexie
articulatii; reumatism
bronsite cronice
capleura
diabet
eczeme
edeme cardiorenale
edeme cirotice
edeme renale
enterocolite
gripa
guta
guta
guturai
hepatita epidemica
hidropizie
litiaza vezicala
pericard
peritoneu
reumatism
stimularea circulatiei periferice
tuse

Mod de intrebuintare:
Decoct: se prepara din 5-10 fructe la o cantitate de 500 ml de apa. Se bea in cursul unei zile.

Pentru uz extern se prepara un decoct din 20-30 g fructe la 1 litru apa si se se fac bai locale sau se foloseste pentru comprese. I

nfuzia se prepara dintr-o lingurita de fructe la o cana cu apa si se consuma cate o cana cu ceai pe zi; cura nu va dura mai mult de 4 saptamani, decat cu avizul medicului.

Boabele zdrobite in gura si inghitite se utilizeaza sub forma de cura. Se incepe cu 4 bucati in prima zi, crescand treptat cu cate o boaba zilnic pana se va ajunge la 15 boabe pe zi, dupa care se va scadea zilnic tot cu cate o boaba pana se ajunge din nou la 4 bucati cu care s-a inceput cura. Este una din curele cele mai eficiente pentru a curati organismul de toxine si de asemenea utila intr-o serie de afectiuni.
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 11:18 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Tratamente naturiste Ienupar:

Fructe de ienupar

Intern:

- diuretic

- calmează durerile abdominale și ajută la eliminarea gazelor

- analgetic

- antispastic bronșic

Afectiuni tratate cu ienupar:

-edeme renale, gută (artrită urică), reumatism, edeme cirotce, balonări abdominale, bronșite acute și cronice, dispepsii (tulburări ale digestiei) de fermentație, anorexie, reumatism, lumbago – dureri lombare datorate unei iritatii nervoase, nevralgii diverse

Atentionari Ienupar: - ienuparul nu se supradozează deoarece irită căile renale și produce hematurie

Tratamente naturiste Ienupar

- antialgic mediu-slab, antireumatic mediu, antiseptic mediu- slab.

- enterite, colite (mai ales de fermentaţie), dizenterie (adjuvant), sindrom entero-renal – se face cură cu boabe de ienupăr. Atunci când aceste afecţiuni sunt asociate cu diaree, se foloseşte în paralel scoarţă de stejar sau iarbă de răchitan sub formă de pulbere de ienupar

- apetit alimentar excesiv - pulbere de ienupar. Se administrează cu 10 minute înainte de fiecare masă, câte un vârf de cuţit de pulbere pe stomacul gol, pentru o perioadă de 3 săptămâni, după care se indică o pauză de minim o săptămână.

- hepatită, ciroză, diabet – în toate aceste afecţiuni ienupărul se foloseşte pentru rolul său de drenaj şi purificare, alături de remediile specifice acestor afecţiuni. Se fac două cure succesive cu boabe de ienupăr, la distanţă de 3-5 zile una de cealaltă. Mlădiţele de ienupăr culese primăvara au efecte spectaculoase în cazurile de hepatită şi ciroză.

- gută, reumatism, afecţiuni neuro-musculare, afecţiuni ale tendoanelor şi ligamentelor – cura cu boabe de ienupăr

- tuse, afecţiuni infecţioase în zona gâtului – se mestecă îndelung bobite de ienupăr şi se înghit treptat, aşa încât să acţioneze eficient asupra zonei afectate. Este un tratament recomandat şi copiilor, asupra cărora are efecte tonice, stimulându-le capacitatea naturală de apărarea organismului.

- adjuvant în boala canceroasă şi în scleroză în plăci – pulbere. Se administrează de 3-4 ori pe zi câte o linguriţă de pulbere de ienupar, pe stomacul gol. Cura poate dura astfel 2 luni, după care se face pauză o săptămână.

- edeme din cauze renale sau cardiace, obezitate – pulbere, sublingual, de 2-3 ori pe zi.

- adjuvant în tratamentul bolilor virale grave (HIV, meningo-encefalita virală, herpes) – cura cu boabe de ienupăr asociată cu o alimentaţie preponderent vegetariană şi crudivoră.

- boli nervoase, nevroză, depresii, stări de angoasă, anxietate – cura cu boabe de ienupăr, asociată unei alimentaţii naturale şi unor schimbări de atitudine, catalizează procesul de vindecare al acestor afecţiuni şi tulburări. Pe termen lung ienupărul se dovedeşte a fi psiho-stabilizant şi anxiolitic, asigurând un climat propice vindecării atât bolilor fizice, cât şi celor psihice.
Mod de preparare Ienupar: ceai de Ienupar, frectie cu Ienupar

Intern – ceai de ienupar – infuzie: 2 lingurițe de fructe la 200 ml de apă clocotită, se iau 3-4 linguri pe zi

Extern – frecție: 10 grame de ulei de ienupăr în 100 ml de alcool, frecția se face seara înainte de culcare
 
Forum » Plante » I - Plante » IENUPAR
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: