VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » L - Plante » LIMBA MIELULUI
LIMBA MIELULUI
mariucaData: Miercuri, 14 Mar 2012, 1:51 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica: Borago officinalis

Denumiri populare:
alior, arariel, boroanta rosie, laptele cainelui, mierea ursului, otratel.,

Afectiuni:
boli de stomac
bronsite
palpitatii
raguseala; rani
retentie urinara
tuse

Mod de intrebuintare:

"Infuzie: 2 lingurite de flori peste care se pun 250 ml apa clocotita. Se lasa timp de 10 minute acoperit dupa care se strecoara. Se consuma 2-3 cani pe zi.

Macerat: 2 lingurite de planta maruntita la 250 ml apa se lasa la macerat la temperatura camerei, timp de 8 ore, dupa care se strecoara, se incalzeste putin si se consuma 2 cani pe zi.

Pulbere de planta: o lingurita pe zi.Planta proaspata se poate consuma in alimentatie, in diferite salate sau la orice mancare."
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 11:52 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica limba mielului: Borago officinalis Fam. Boraginaceae
Denumire populara limba mielului: alior, boranţă, laptele cânelui, limba boului, mierea ursului, otrăţel.

Proprietati terapeutice limba mielului:

- florile de limba mielului au şi o componentă toxică- alcaloizi pirolizidinici care sunt toxici şi pentru ficat. – - are acţiune diuretică datorită sărurilor de potasiu, sudorific în stări de răceală şi bronşite

- este un cicatrizant datorită alantoidei, febrifug, sudorific, poate irita tubul digestiv, normalizează funcţionarea renală normală

- favorizează eliminarea clorurilor, întăreşte memoria, euforizant, sedativ cardiac, depurativ-dezintoxicat, emolient.

Afectiuni tratate cu limba mielului:

- abcese, afecţiuni cutanate, afecţiuni respiratorii, afecţiuni renale, amenoree, arterită, arsuri, astm, boli ale vezicii urinare, boli infecto-contagioase, boli de stomac, boli hepatice, bronşită, cistită, colită, constipaţie, colici renale, crampe musculare, depresie (în special în menopauze), dismenoree, gripă, gută, inflamaţii, iritaţii în gât, insomnie, memorie slabă, metroragie, migrenă, palpitaţii, răni, răceală, retenţie de urină, reumatism, scarlatină, sedativ cardiac şi nervos, tulburări ovariene, tuse, ulceraţii, vărsat.

Mod de preparare

- ceai de limba mielului – infuzie din 2 linguriţe de flori peste care se va pune 250 ml apă clocotită. Se va lăsa apoi timp de 10 minute acoperit după care se va strecura. Se poate consuma 2-3 căni pe zi în retenţii urinare sau în alte afecţiuni descrise mai sus.

- macerat de limba mielului: se lasă 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă la temperatura camerei pentru 8 ore după care se strecoară, se încălzeşte puţin şi se pot consuma 2 căni din acestea pe zi.

- pulbere de limba mielului se va măcina cu râşniţa de cafea şi se va lua o linguriţă în gură. Se va ţine timp de 10 minute apoi se va înghiţi cu puţină apă.

- limba mielului proaspătă se poate consuma în diferite salate de crudităţi sau se pune la orice mâncare.
 
Forum » Plante » L - Plante » LIMBA MIELULUI
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: