VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » L - Plante » LACRAMIOARA
LACRAMIOARA
mariucaData: Miercuri, 14 Mar 2012, 2:05 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
afectiuni cardiace
ameteli
dureri de cap
migrene de natura nervoasa
nevralgii

Mod de intrebuintare:
"Tinctura: se administreaza 2 ml o data si maximum 6 ml pe zi. Infuzie: se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita la 250 ml apa. Se consuma maximum 2 cani pe zi, preferabil impartite in cursul intregii zile. Fructele rosii sunt toxice."
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 11:31 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Afectiuni care se trateaza cu lacramioare:

- lacramioara se foloseste in insuficienţă cardiacă uşoară sau medie

- tratamentele prelungite ale formelor cronice când este necesară o terapie lipsită de efecte secundare.

- tulburările de conductibilitate a stimulilor şi alte tulburări nervoase ale activităţii cardiace, în leziunile cardiace, în leziunile cardiace la sportivi, în insuficienţa aortică şi mitrală, în infarctul cardiac şi în scleroza coronarelor.

- la bătrâni cu forme bradicardice de insuficienţă cardiacă.

Contraindicatii lacramioare: - în infarct miocardic recent, la bolnavii decompensaţi, cu stază pulmonară, la bolnavii cu gastroenterite catarale, cu afecţiuni acute ale ficatului, rinichiului şi splinei, în degenerescenţă grasă a miocardului.


Mod de preparare lacramioare:

- indicat să se facă tinctură de lacramioara şi să se administreze 2 ml o dată şi maximum 6 ml pe zi. Se mai poate folosi ca infuzie făcută dintr-o linguriţă de lacramioara mărunţită la 250 ml apă. Se vor consuma maximum 2 căni pe zi, preferabil împărţite în cursul întregii zile.

- ca tonic cardiac, recomandat în cazul de intoleranţă a digitalei sau în tratamentul digitalic sub formă de infuzie 6-10g la 180 mg se ia o lingură de 3-4 ori pe zi. Se utilizează numai cu avizul medicului.

- fructele roşii de lacramioara sunt toxice şi uneori sunt tentante pentru copii. Simptomele intoxicaţiei cu aceste fructe sunt: greaţă, vomă, tahicardie, aritmie cardiacă, diaree, diureză excesivă. Ca tratament în aceste intoxicaţii cel mai activ este cărbunele medicinal sub formă de praf care se va lua în funcţie de cantitatea de fructe care s-au consumat şi de vârstă.
 
Forum » Plante » L - Plante » LACRAMIOARA
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: