MAR - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Plante » M - Plante » MAR
MAR
mariucaData: Joi, 08 Mar 2012, 9:37 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Afectiuni:
afectiuni ale rinichilor
anorexie
arterita
catar bronhial
cistita
dureri de gat
dureri de splina
enterita
enterocolita acuta
gastrita
migrene
obezitate
pielocistita
prevenirea imbatranirii; dureri de urechi
raceala
raie
spondiloza anchilozanta
stimularea digestiei
stimularea functiei creierului
tratarea de plagi atone
trombobangeita obliteranta
tuse

Mod de intrebuintare:
Se utilizeaza sub forma de: pasta, suc, otet, infuzie sau se consuma fructul ca atare - proaspat sau copt. Fructele se consuma de preferabil inainte de mese, in orice cantitate, zilnic, o perioada cat mai lunga. Infuzia se prepara din coji de mere sau pudra de pielita.

Marul are o istorie indelungata
Cel mai adesea este considerat doar un aliment, dar are pe langa calitatile de aliment mai este un foarte bun remediu natural cu mari proprietati vindecatoare. Il recomanda ca remediu inbolile de stomac, migrene, dureri de ficat si splina.
[/color
Pectina – o substanta pe care o valorifica parintii, atunci cand rad mere pentru copii suferinzi de stomac sau intestine. Dupa radere merele trebuie lasate sa stea putin la aer, pana se coloreaza in maroniu. Culoarea bruna apare sub actiunea oxigenului din aer si indica formarea pectinei. Merele astfel preparate ne ajuta in: [color=red]diaree, gastrita sau colita, eruptii aparute pe piele, contra acneei si pentru cicatrizarea ranilor. Contra acneei se fac aplicari cu mere rase.


Un tratament naturist eficient, din batrani,pentru tromboflebita– se rad mere fainoase moi (au un continut ridicat de pectina), se amesteca cu rachiu de cirese si se fac aplicatii pe locurile afectate de tromboflebita. Aplicatiile se fac cel putin timp o saptamana, zilnic, pentru a avea rezultate vizibile.

Marul se utilizeaza ca si remediu sub mai multe forme:
Mere fermentate
– sunt merele care dupa un anumit timp de depozitare fermenteaza si capata o culoare bruna se pot intrebuinta zdrobite, sub forma de cataplasme, la escare si tromboflebite, ca si la degeraturi si arsuri.
Merele proaspete
– pentru intestin lenes, in insuficienta hepatica sau renala, in obezitate si diabet, merele constituin un adjuvant de nadejde.
Mere coapte
– sunt un adjuvant pretios cand tratam guta si afectiunile reumatice. Sunt deosebit de eficace si in tratamentul raguselii.
Sucul de mere
– este un alt tratament naturist, foarte pretuit odinioara, fiind un tonic general si un detoxifiant. La fel ca si alte remedii nu prea a rezistat probei timpului desi poate fi de un real folos in boli de piele, guta si afectiuni reumatice.

Anemia - o reteta din batrani: infigeti seara zece cuie de otel intr-un mar, iar dimineata le scoateti si mancati marul, pe stomacul gol.

Frumusete
- masca cu mar curata pielea si ii reda elasticitatea. Se zdrobesc doua mere pana se obtine o pasta, se amesteca cu apa de trandafiri sau de flori de portocal si se intinde in strat subtire pe fata. Dupa 15-20 minute se spala fata cu apa calduta. Se foloseste mai ales pentru tenurile grase si impotiva acneei.

Osteoporoza
- Este recomandat, asadar, consumul zilnic de mere, cu tot cu coaja, minimum 500 de grame, in cure de 2-3 luni.

Diabet
- Descoperiri recente arata ca aceste substante, continute mai ales de coaja marului, regleaza secretia pancreasului, prevenind atat hiper, cat si hipo- glicemia, un efect unic, care ar putea revolutiona tratamentul in cazurile de a diabet. Ar trebui sa consume cate un mar cu 15-20 minute inaintea fiecarei mese pentru ca merele sunt de fapt “medicamente” in diabet.

Boala coronariana si infarct miocardic
- scad nivelul colesterolului si al trigliceridelor, regleaza tensiunea arteriala iar in asociere cu antioxidantii din mar, previne formarea depunerilor de colesterol de pe artere. Consumul regulat de mere previne: ischemia cardiaca, accidentul vascular, arterita obliteranta si alte afectiuni cardiovasculare produse de hrana neadecvata, de obiceiurile nesanatoase (consumul de alcool, fumatul), de afectiuni asociate, cum ar fi diabet, unele probleme hepatice etc.

Artrita reumatoida
- consumul a cate 4-5 mere zilnic, in cure de cel putin o luna. Continutul mare de vitamina C a acestor fructe, dar si de substante antioxidante, le recomanda pentru prevenirea si reducerea inflamarii articulatiilor, pentru prevenirea modificarilor degenerative la nivelul cartilajelor din articulatii, si pentru pastrarea mobilitatii si a functionalitatii membrelor.

Constipatie
- Astfel, cura cu mere este unul din cele mai simple si mai eficiente mijloace pentru a scapa de constipatie. Zilnic se consuma cate o portie consistenta (de minim 400 de grame) de mere, cu tot cu coaja, sau mere rase amestecate cu putina miere lichida cu 30 de minute inaintea micului dejun si a cinei. Tratamentul dureaza macar 10 zile si poate fi reluat, pentru ca nu sunt contraindicatii, dupa o pauza de 4-5 zile, daca simtim ca mai este nevoie.

Guta
- se consuma zilnic cate 1-1,5 litri de suc de mere cu miere si lamaie, dupa gust, pe o perioada de timp de minimum trei saptamani.
Este o cura destul de simpla, dar care mobilizeaza puternic eliminarea sarurilor acidului uric din tesuturi prin urina. In plus, prin efectul sau antiinflamator, aceasta cura cu suc de mere ajuta la rarirea pana la eliminare a crizelor de guta si la redobandirea aspectului normal si a mobilitatii articulatiilor afectate. Cura cu suc de mere este buna si in tratarea si mai ales, prevenirea calculilor renali formati din saruri ale acidului uric.
 
Forum » Plante » M - Plante » MAR
Pagina 1 din 11
Căutare: