VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » M - Plante » MASELARITA
MASELARITA
mariucaData: Joi, 08 Mar 2012, 9:41 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica: Hyosciamus niger

Denumiri populare:
bruscalan, holman, iarba neagra, lacramile elenei, laut, oag, ochiul boului, smantanica.,

Afectiuni:
antinevralgic
antispasmodic
convulsii
epilepsie (la recomandarea doctorului)

Mod de intrebuintare:
"----Frunzele se consuma sub forma de infuzie sau se utilizeaza extern. Infuzia: 1 lingurita de frunze fierte timp de 5 minute in 250 ml apa. Se bea o cana de ceai in decursul unei zile, in inghitituri mici.
---- Extern se aplica sub forma de comprese: frunzele maruntite se amesteca in parti egale cu untura si se aplica pe zonele afectate.
----Tinctura: 20 g de frunze maruntite sau macinate fin se pun in 250 ml alcool alimentar de 70gr. Se tin la macerat timp de 15 zile, agitandu-se de mai multe ori pe zi, pentru a extrage principiile active din planta. Se strecoara si se administeaza max 3 ml in 24 ore. Vin: 1 litru de vin alb de buna calitate in care se pun 20g de seminte de marar macinate se lasa timp de 8 zile la macerat, dupa care se strecoara. Se administreaza cate 50ml de trei ori pe zi, chiar in cure de lunga durata."
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 1:06 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica maselarita: Hyoscyamus niger

Denumire populara maselarita: bob, bolunditoare, buruiană de măsele, ciumască, iarba lui Sfântu Ioan, musalari, moslad, mătrăgună, nebunariţă, sunătoare.

Afectiuni care se trateaza cu maselarita:

- astm (ţigări), alienaţie mintală, boala Parkinson, aciditate gastrică, convulsii, Delirum tremens, dureri provocate de nevrite, dureri de măsele, dureri reumatice, epilepsie, muşcături de şarpe, nevroze, nevralgie de trigemen, paralizie agitată, tuse nervoasă,

Toxicitate maselarita:

- simptomele sunt asemănătoare intoxicaţiei cu beladonă, în plus are acţiune depresivă asupra sistemului nervos datorită scopolaminei. Se manifestă la început prin excitaţie cu spasme uscăciune gurii, faringelui, puls accelerat apoi încetinit, ameţeli şi eventual delir, o fază astenică cu stază capilară şi o fază paralitică încheiată cu comă.

- se indică administrarea de cărbune praf în cantitate cât mai mare şi cât mai multe lichide chiar apă simplă, care să provoace voma în cazul intoxicaţiei.
 
Forum » Plante » M - Plante » MASELARITA
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: