VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » O - Plante » OREZ
OREZ
mariucaData: Miercuri, 14 Mar 2012, 6:05 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica: Oryza sativa
Denumiri populare:
oriz, peringi, pilan, riscas,

Afectiuni:
acnee
afectiuni gastro-intestinale
afectiuni renale
afte bucale
angina
anorexie
arsuri
azotemie
boli dermatologice
cancer de colon
cancer de prostata
cancer de san
colite de fermentatie
cosmetica
crestere
diaree
eczeme zemuinde
edeme de origine cardio-renale
enterita
fermentatii intestinale
hiperazotemoie
hipertensiune
inflamatii cutanate
ingrijirea tenului
insuficienta renala
leziuni inflamatorii supurate
litiaze
meteorism
obezitate
psoriazis
rani
surmenaj
tegumente iritate
uremie

Mod de intrebuintare:
--50 g orez se fierbe in 500 ml apa. Se consuma apa si mucilagiile si se mananca orezul. Se poate folosi in orice preparat culinar in functie de reactia organismului si de afectiune.
--Decoct: 1 lingura de orez nedecorticat la 250 ml apa. Se consuma aceasta apa seara si dimineata, mai multe zile la rand. Este foarte util in toate afectiunile renale, gastro-intestinale, hiperazotemie.
--Pudra de orez se aplica extern ( se maseaza fata cu aceasta pudra, apoi se spala cu apa calduta, sau se foloseste sub forma de masca, in combinatie cu alte preparate: oua, miere, etc.). Faina de orez se amesteca cu faina de soia in proportie de 1/1 si se amesteca cu apa obtinandu-se o pasta care se aplica pe fata, fiind indicata in special latenurile obosite.Faina de orez, amestecata cu ulei in proportii diferite formand o pasta se aplica pe tenurile iritate. Aceste masti se tin 2-3 ore apoi se spala tenul cu apa calda."
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 1:41 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Proprietati terapeutice orez:

- orezul este nutritiv

- hipotensor – indicat in hipertensiunea arteriala

- favorizeaza eliminarea ureei , in insuficienta renala

- astringent – diaree

- apa de orz si mucilagiul de orez in diareea infantila

- decoctul de orez nestrecurat – in enterite

Afectiuni care se trateaza cu orez:

--dermatologice, cancer de colon, cancer de prostată, cancer de sân, colite de fermentaţie, cosmetică, creştere, diaree, eczeme zemuinde, edeme de origine cardio-renale, enterită, fermentaţii intestinale, hiperazotemoie, hipertensiune, inflamaţii cutanate, îngrijirea tenului, insuficienţă renală, leziuni inflamatorii supurate, litiaze, meteorism, obezitate, psoriazis, răni, surmenaj, tegumente iritate, uremie.

Tratamente naturiste cu orez:

- se va fierbe orez 50 g în 500 ml apă până se fierbe bobul. Se consumă apa şi mucilagiile şi se mănâncă orezul în afecţiunile de mai sus. Se poate folosi în orice preparat culinar cât de mult suportă fiecare în parte şi în funcţie de reacţia organismului şi de afecţiune.

- 1 lingură de orez nedecorticat se va pune la 250 ml apă de seara şi dimineaţa se consumă această apă mai multe zile la rând. Este foarte util în toate afecţiunile renale, gastro-intestinale, hiperazotemie

- pudră de orez se aplică extern simplu se pune în mână şi se masează faţa cu această pudră, apoi se spală cu apă călduţă, sau sub formă de mască cu alte preparate, ouă, miere, etc. În afecţiunile pielii. Se foloseşte foarte mult în cosmetică la diferite măşti pentru tratamentele diferitelor defecte ale pielii.

- făină de orez se amestecă cu făină de soia în proporţie de 1/1 şi se amestecă cu apă obţinându-se o pastă care se aplică pe faţă, fiind indicată în special la tenurile obosite.

- făină de orez, amestecată cu ulei în proporţii diferite formând o pastă se aplică pe tenurile iritate. Se ţin 2-3 ore apoi se vor spăla cu apă caldă.
 
Forum » Plante » O - Plante » OREZ
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: