SALCIA - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » Plante » S - Plante » SALCIA
SALCIA
mariucaData: Miercuri, 14 Mar 2012, 7:16 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Denumire stiintifica: Salix alba
Denumiri populare:
lozie, rachita, rachita alba, rachita de lunca, rachita mare, salca, salcuta., salsi,

Afectiuni:
bataturi
cicatrizarea ranilor
diaree cu sangerari; stomatita
dureri musculare
eritem genital
gripa
guta
guturai
hemoptizie
hemoroizi
insomnii
neurastenii
nevralgii
rani purulente
reumatism
rinita
spondiloza anchilozanta
stimularea circulatiei periferice
transpiratia picioarelor
ulceratii

Mod de intrebuintare:
---Pulbere: planta se macina fin, dupa care se cerne. Se ia, de regula, o lingurita de 34 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de 10- 15 minute, dupa care se înghite cu apa. Pulberea nu se pastreaza mai mult de 10 zile, deoarece i se altereaza proprietatile.
---Decoct combinat: (reteta pentru obtinerea a 250 ml.) - 2 lingurite de pulbere din scoarta se lasa la înmuiat într-o jumatate de cana de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pastreaza, iar pulberea ramasa se fierbe împreuna cu o jumatate de cana de apa timp de 10 minute, dupa care se lasa la racit; se combina cele doua extracte; se bea înainte de masa cu un sfert de ora acest preparat. Doza -1-2 cani pe zi.
--- Decoct combinat concentrat: se prepara întocmai ca si cel pentru uz intern cu deosebirea ca va fi mai concentrat 2 linguri de planta în loc de 2 lingurite, iar timpul de fierbere din faza a doua a prepararii va fi de 15 minute, Ia foc mic. -
---Cataplasma: scoarta plantei se macina fin cu rasnita electrica de cafea, dupa care se amesteca într-un vas cu apa calduta pana se formeaza o pasta, care se pune într-un tifon si se aplica pe locul afectat."
 
Forum » Plante » S - Plante » SALCIA
Pagina 1 din 11
Căutare: