VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Plante » T - Plante » TROSCOT
TROSCOT
mariucaData: Miercuri, 14 Mar 2012, 9:10 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Denumire stiintifica: Polygonum aviculare
Denumiri populare: brebenel, costrei, hericica, iarba gainilor, iarba grasa de gradina, iarba noduroasa, iarba rosie, laba gainii, porcin, sporis, tarsoaca,

Afectiuni:
afectiuni ale aparatului cardio vascular
azotemie
diaree
guta
hemoragii intestinale
metroragii
obezitate
reumatism
tuberculoza pulmonara
ulcer stomacal
uremie; rani

Mod de intrebuintare:
---Infuzie: 1-2 lingurite cu pulbere de planta la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 min, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
 
mariucaData: Luni, 21 Mai 2012, 3:21 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Proprietati terapeutice troscot:

Partile aeriene ale plante

Intern

- scade tensiune

- hipotensiv

- provoaca strangerea tesuturilor, modereaza secretiile, usureaza cicatrizarea

- antidiareic

Afectiuni tratate cu troscot:

-afecţiuni cardio-vasculare, afecţiuni ginecologice, afecţiuni inflamatorii, afecţiuni metabolice, afecţiuni renale, afecţiunile vezicii urinare, albuminurie, anorexie, azotemie, bronşită, cancerul tubului digestiv, celulită, convalescenţă, diabet, diaree, diaree tumorală, dispepsii, dizenterie, edeme cardio-renale, enterite, epistaxis, gastrite, gută, hemoptizii, hemoragii intestinale, hemoroizi, hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, limfatism, litiază urinară, litiază biliară, menoragie, metroragii, obezitate, plăgi sângerânde, răni proaspete, retenţie urinară, reumatism, tuberculoză pulmonară, tuberculoză ganglionară şi renală, ulcer stomacal, uremie, varice.

Tratamente naturiste cu troscot:

- 2 linguriţe de troscot mărunţit se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se poate face şi mai concentrat şi atunci se diminuează cantitatea de ceai care se consumă pe zi. În cazurile de hemoragii se poate consuma concentrat 3-4 căni pe zi.

- in cazul hemoragiilor se vor pune 2-4 linguri de troscot la 250 ml apă. Se fierbe apoi 20 minute, sau chiar mai mult, pentru a fi concentrat, deoarece interesează doar extragerea taninului. Se strecoară şi se tamponează sau se fac spălături la hemoragii. Aşa se va lua şi în cazul hemoptiziei

- la un litru de vin de bună calitate se va pune 5 linguri de plantă mărunţită. Se va acoperi apoi pentru 8 zile, timp în care este bine să se agite zilnic, după care se strecoară. Se va consuma o lingură-un păhărel de 50 ml în afecţiunile inimii sau altele de mai sus.

- 500 g de troscot se pune la apă clocotită (5 litri) Se acopere pentru 20 minute, apoi se strecoară în cadă. Se stă 30 minute. Foarte util la afecţiunile reumatice, ginecologice, etc.

Mod de preparare troscot - ceai de troscot

Infuzie – ceai de troscot – 2 lingurite de planta la 200 ml apa clocotita, se beau 3 ceaiuri pe zi. Mai concentrate : 20 g planta la 200 ml apa clocotita, se iau 3 linguri pe zi
 
Forum » Plante » T - Plante » TROSCOT
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: