VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Ingrijirea » Ochilor » CREMA PENTRU CEARCANE,PUNGI SUB OCHI
CREMA PENTRU CEARCANE,PUNGI SUB OCHI
mariucaData: Joi, 01 Mai 2014, 10:38 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Ingrediente pentru ~30 ml pH: ~5.5
A/ silicon vegetal 20%,6 g
A/emulsifisnt olliva 5%,1,5g
B/apa hamamelis 61,9%,18,6g
B/guma acacia 3%,0,9g
B/extract de vita rosie 7%,2,1g
B/cafeina2%,0,6g
C/extract de arnica 0,5%,5 pic
C/cosgard0,6%,6pic

O cremă lejeră, non-grasă, glisantă, plăcută la aplicare, cu miros fin specific de arnica. Siliconul vegetal este un emolient  ”uscat” ce asigură hidratarea şi catifelarea pielii, fără a lăsa o peliculă grasă la suprafaţă şi facilitează absorbţia activelor în piele. Apa de hamamelis are  efect tonic, uşor astringent, favorizează microcirculaţia, ameliorează cearcănele. Cafeina are acţiune refermizantă, tonifiantă si ameliorează pungile de sub ochiGuma acacia are efect tensor şi refermizant. Extractul  de arnica este un reputat antiinflamator, linişteşte pielea şi are efect de stimulare a circulaţiei sauguine.

Se aplică o cantitate moderată pe piele în  zona ochilor şi se repartizează cu mişcări uşoare de netezire. Crema se absoarbe în scurt timp iar pielea devine hidratată, catifelată şi se simte mai fermă. 
Se poate aplica o dată sau de două ori pe zi, după igienizarea feţeiCrema se poate aplica şi pe faţă, indiferent de tipul tenului; are efect tensor, refermizant, contribuie la hidratarea şi rafinarea conturului feţei.

Pregătirea fazei B: într-un alt pahar  termorzistent se adaugă apa de hamamelis peste care se presară guma acacia. Se amestecă bine. Se lasă în repaus cca. 10 minute, între timp se mai amestecă.Peste soluţie se adaugă extractul de viţă roşie şi cafeina, şi se amestecă puţin (cafeina nu se va dizolva încă).
Cele două pahare se pun la căldură pe baie de apă, se încălzesc până la 70°C, între timp se amestecă fiecare din când în când.  Atunci când ambele faze au ajuns latemperatura potrivită, se îndepărtează de la căldură.
Se adaugă conţinutul fazei B peste faza A şi se mixează timp de cca.3 minute. Pentru a accelera răcirea, se se va pune compoziţia peste un vas cu apă rece i se mixează în continuare, încă timp de 3 minute.La compoziţia răcită până latemperatura mâinii se vor adăuga pe rând ingredientele din faza C cu mixare după fiecare. Compoziţia se lasă până se răceşte complet, între timp se mai amestecă.
Consistenţa cremei se va definitiva pe a doua zi.
 
Forum » Ingrijirea » Ochilor » CREMA PENTRU CEARCANE,PUNGI SUB OCHI
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: