VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Alifii » CREMA CU CATINA SI PROPOLIS
CREMA CU CATINA SI PROPOLIS
mariucaData: Marţi, 05 Iun 2012, 6:50 AM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Status: Offline
Crema cu pasta de catina si propolis

Ingredientele necesare pentru crema cu pasta de catina si propolis sunt: 500 g de osânză topită, 300 g de pastă de cătină, 2 linguri cu lanolină şi 3 linguriţe cu tinctură de propolis.

Modul de preparare al cremei: osânza se pune la topit într-un vas emailat, nu direct pe flacără, până ce ajunge la 30 40 de grade – se adaugă pasta de cătină şi se amestecă de mai ulte ori, repede cu focul mic. După ce se stinge focul se adaugă lanolina, în care a fost încorporată tinctura de propolis. Se acoperă etanş vasul şi se lasă să stea 12 ore sub o pătură de lână sau sub un cojoc de lână. După cele 12 ore se încălzeşte la foc mic, păstrând maxima temperaturii la 30-40 grade, până ce amestecul devine lichid. Se strecoară şi se toarnă în recipiente de culoare închisă, iar după ce se răcesc de tot, se închid ermetic şi se păstrează în frigider sau la congelator. termenul de valabilitate este de şase luni.

Crema cu pastă de cătină şi propolis ajută în tratamentul durerilor reumatice sau în eczeme, contuzii, hemoroizi, inflamaţii de natură reumatismală, prurit, răni de orice fel.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Alifii » CREMA CU CATINA SI PROPOLIS
Pagina 1 din 11
Căutare: