SIROPURI DE REMINERALIZARE - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Sucuri » SIROPURI DE REMINERALIZARE
SIROPURI DE REMINERALIZARE
mariucaData: Miercuri, 23 Mai 2012, 7:11 AM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Sirop de portocale

1 kg portocale si 1 kg de zahar. Se trece prin razatoare partea galbena a cojii care impreuna cu zaharul se pune la fiert cu 500 ml apa. In acest sirop se adauga zeama de la portocale, se lasa din nou sa dea cateva clocote, dupa care siropul se filtreaza fierbinte printr-o panza, cel putin de 2 ori. Siropul astfel obtinut se toarna in sticle cat este cald si se pastreaza la racoare.

Sirop de lamaie si grepfruit

Se prepara in acelas mod ca siropul de portocale.

Sirop de fragi

Pentru prepararea siropului de fragi sunt de preferat fructele mici de padure care au aroma mai puternica si culoarea mai intensa. Pentru corectarea culorii se poate adauga la 1 kg de fructe 1 pahar de suc de zmeura sau de coacaze.

Se ia 1 kg de fructe si se strivesc impreuna cu 1 kg de zahar. Se lasa sa stea 12 ore. Dupa acest timp terciul obtinut se trece printr-o panza rara.

Siropul obtinut se incalzeste pana aproape de fierbere si inainte de a da in fiert se ia de pe foc si se filtreaza din nou. Siropul filtrat se toarna cald in sticle incalzite si se astupa bine.

Sirop de coacaze

Se curata coacazele de codite si frunzulite. Se ia 1 kg de coacaze si se striveste impreuna cu 1 kg zahar, dupa care se lasa sa stea 12 ore.

Dupa acest timp, terciul obtinut se trece prin o panza rara. Siropul astfel strecurat se incalzeste pana aproape de fierbere si inainte de a da in clocot se filtreaza din nou.

Siropul astfel filtrat se toarna cald in sticle incalzite.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Sucuri » SIROPURI DE REMINERALIZARE
Pagina 1 din 11
Căutare: