SUCURI VEGANE - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Sucuri » SUCURI VEGANE
SUCURI VEGANE
mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 10:53 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Bere de ghimbir
  • 2 cm de radacina de ghimbir curata de coaja (sau cu coaja)
  • 2 l de apa
  • 100 g miere raw
  • zeama de la o lamaie

Toate ingredientele se amesteca in blender si la final se strecoara cu o punga de filtrare Bautura se lasa intr-un recipient de sticla la temperatura camerei si daca este cald in casa, in cateva ore veti avea o bautura acidulata, care este identica cu berea de ghimbir din comert.Socata cu Kombucha
  • 3 litri de apa filtrata rece (eu am folosit apa ionizata)
  • 300 g de zahar brun din trestie de zahar
  • 2-3 palarii de flori de soc proaspete sau uscate
  • 1 lamaie taiata felii
  • 1 ciuperca kombucha
  • 1 borcan de 3 litri
  • 1 lingura lunga de lemn cu care sa amestecati
  • punga de strecurat

Ingredientele de mai sus se adauga in borcan si se lasa la fermentat. Florile de soc le folosesc pentru doua ture de socata fiindca au o aroma puternica. Nu umpleti borcanul pana sus fiindca va da afara.Dupa o zi gustati bautura si trebuie sa fie putin acidulata. Daca nu este suficient de dulce, fiindca kombucha va consuma tot zaharul, puteti adauga miere raw sau alt indulcitor natural. Se pastreaza in sticle de ceramica la rece sau la temperatura camerei, insa va continua sa fermenteze. Este o bautura hranitoare, racoroasa, probiotica si mi se pare excelenta pentru intreaga familie. Enjoy!
 
mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 10:56 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
In copilarie a fost o moda la un moment dat ca toata lumea sa aiba bobite de kefir de apa. Stiu ca asa de mult se inmulteau ca toata lumea impartea in dreapta si in stanga bobitele “fermecate”. Imi aduc aminte ca era in perioada iernii, cand chiar ne era dor de o socata aromata si intotdeauna era binevenita. Moda s-a reintors si de cativa ani buni, cand lumea a inceput din nou sa imparta aceste bobite vii cat si alte diferite soiuri de ciuperci, cum ar fi si kombucha. Se stie de mult ca bauturile probiotice fermentate trebuie sa ocupe un rol important in alimentatia noastra, deoarece ajuta la digestie, la absorbtia mineralelor si la mentinerea balantei interne.

Sa vorbim putin desprekombuchasi originile ei. Originea ciupercii s-a sters, insa se presupune ca a fost folosita in China in preajma anului 220 BC, in timpul dinastiei Tsin. Bautura  fost apreciata pentru cel putin 2000 de ani si a fost numita “Ceaiul Imortalitatii”. A fost adusa si in Rusia si Japonia si se pare ca japonezii i-au dat numele de kombucha, candva in 415 AD. Se spune ca imparatul Inyko a fost tratat cu ceaiul kombucha de catre un medic numit Kombu si se pare ca numele ceaiului de acolo i se trage: Kombu si “cha” care inseamna ceai. De asemenea rusii erau renumiti pentru folosirea bauturilor vindecatoare si se crede ca “Tea Kvass”era ceaiul de kombucha. Scrierile lor precizau ca o faceau cu o ciuperca speciala japoneza. Ciuperca a tot fost impartita in toate tarile Europei insa a fost uitata in timpul celui de al doilea razboi mondial. Dupa razboi, dr. Rudolph Skelnar a inceput sa le reaminteasca oamenilor de kombucha, vindecand cu ea pacienti bolnavi de cancer, boli metabolice, hipertensiune si diabet.

Ciuperca de kombucha arata ca o clatita americana si este formata dintr-o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme. Colonia este compusa din bacterii “prietenoase” si ciuperci, care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru sau verde, in substante care imbogatesc flora intestinala care ajuta la mentinerea sanatatii. Am incercat sa adaug miere in loc de zahar brun insa mi-am omorat o kombucha in felul acesta. Mierea contine antibiotic natural care distru imediat coloniile de bacterii “prietenoase”. Puteti adauga miere la final dar nu in borcanul cu ciupera, ci separat. E bine de stiut ca bautura poate fi consuma atunci cand pH-ul este sub 4. De asemenea e bine de stiut, ca pe masura ce consuma/digera zaharul, cultura de kombucha produce:
  • Un numar de acizi organici.
  • Vitamine cum ar fi complexul de vitamina B (B1, B2, B3, B6, B12), acidul folic, vitaminele C, D, K, PP.
  • Minerale cum ar fi : Fier, Mangan, Magneziu, Potasiu, Calciu, Cupru, Zinc, si de asemenea alti 14 acizi aminati precum si o multitudine de substante vegetale active (pana la 1000) cum ar fi: polifenoli, flavone si izoflavonoide [Sursa]
  • Aminoacizi, enzime si microorganisme probiotice vii:
    • Acid glucoronic – cel mai puternic detoxifiant al organismului.
    • Acid lactic – esential pentru sistemul digestiv. Asista circulatia sangelui, previne constipatia, previne cancerul prin reglarea pH-ului din sange.
    • Acid acetic – este un conservant puternic si are proprietatea sa anuleze bacteriile daunatoare.
    • Acid usnic – un puternic antibiotic care poate lupta impotriva multor virusi.
    • Acidul oxalic – ajuta la producerea de energie intercelulara.
    • Acit butiric – ajuta la combaterea infectiei cu candida.
    • Acid malic – ajuta la detoxifierea ficatului.


    Se stie despre bautura de kombucha ca se poate face doar daca ai lichid de start. Va spun ca merge si varianta simpla, doar cu ceai verde sau negru  si zahar brut cat si varinta de Socata cu Kombucha (reteta va fi publicata curand). Dar ca sa fiti siguri, asa cum am zis si in video, pastrati mereu lichidul pentru o urmatoarea tura de ceai.

    Boli in care este folosita cu succes Kombucha
    • “Constipatie, colita de putrefactie – se tin cure de lunga durata (minimum o luna) cu Kombucha, care reechilibreaza flora intestinala si astfel imbunatateste tranzitul intestinal si elimina microbii daunatori. Se beau minimum doua pahare pe zi, de regula pe stomacul gol. Este un remediu valabil si contra candidozelor digestive, pentru atenuarea efectelor nocive ale administrarii antibioticelor, pentru stimularea digestiei.
    • Hemoroizi – in fiecare dimineata se beau doua cani (aprox. 600 ml) de Kombucha. Pe langa eliminarea constipatiei, acest remediu are efecte antiinflamatoare si tonice venoase, care vor fi de un real folos in aceasta afectiune
    .• Reumatism si guta – o cura de doua luni, in care se consuma zilnic jumatate de litru – un litru din acest preparat, are efecte de dezintoxicare remarcabile. Un anumit compus produs de aceasta ciuperca (acidul glucuronic) ajuta la inactivarea si eliminarea din organism a substantelor toxice, fiind un ajutor nepretuit in tratarea acestei categorii de afectiuni.
    • Prevenirea si combaterea aterosclerozei si hipertensiunii – pacientii care sufereau de aceste boli si care au fost tratati intr-un spital din Riga (Lituania) cu acest remediu au prezentat o ameliorare certa a starii lor de sanatate. Se administreaza 3 pahare de preparat pe zi, in cure cu o durata de minimum trei luni.• Durerile de cap de origine nervoasa – consumarea a 2-3 pahare de Kombucha poate opri din fasa migrenele care apar pe fondul stresului si al suprasolicitarii nervoase.
    • Gripa, guturai, boli epidemice in general – studii recente de laborator au pus in evidenta faptul ca anumite substante secretate de Kombucha au efecte de neutralizare a virusurilor si a majoritatii bacteriilor. Mai mult, acest remediu este un stimulent puternic al imunitatii pe termen lung. De regula, se fac cure de doua saptamani pentru intarirea rezistentei naturale a organismului, timp in care se consuma jumatate de litru pe zi de preparat.• Adjuvant in tratarea calculozei renale si biliare – se bea in fiecare zi cate un litru de Kombucha, de preferinta dimineata. O cura dureaza 7 zile si se poate repeta lunar.
    • Adjuvant in tratamentul cancerului – in fosta U.R.S.S. s-au facut cele mai multe studii referitoare la efectele acestei ciuperci in tratarea si mai ales in prevenirea cancerului. Inca din 1951, cand au inceput si primele experimente nucleare, care au declansat in unele zone o adevarata epidemie de cancer, Unitatea Centrala de Cercetari Oncologice si Academia din Moscova au inceput sa cerceteze cum actioneaza “ceaiul kwas” (cum este numit in aceasta tara) in boala canceroasa. S-a ajuns la concluzia ca prin efectele sale intens depurative, de stimulare imunitara (intre altele, administrarea sa stimuleaza productia de Interferon) si vitaminizante este un remediu excelent de protectie impotriva cancerului. De asemenea, poate fi folosit cu succes in tratarea cancerului de colon in faze incipiente si a leucemiei. De regula, se bea un litru din acest remediu pe zi, in locul apei de baut, in cure de lunga durata (minimum 45 de zile).
    • Atenuarea efectelor intoxicatiilor lente cu metale grele, gaze toxice, deseuri radioactive – tot savantilor sovietici le apartin si studiile facute in regiunile Solikamsk si Beresniki din vestul Muntilor Urali, unde se inregistrau foarte putine cazuri de cancer si alte boli cronice, in ciuda poluarii intense din aceasta zona cu deseuri industriale cu mercur, plumb, materiale radioactive. Concluzia a fost ca bautura de Kombucha utilizata in mod traditional de populatia din aceasta zona pur si simplu ajuta la eliminarea acestor materii toxice din organism si previne imbolnavirile. Se consuma un litru de preparat pe zi, in cure de 30 de zile, cu 7 zile de pauza intre ele.”

    Alte beneficiile aduse sanatatii:
    • Protejeaza impotriva stresului
    • Imbunatateste functionarea ficatului
    • Ajuta la cresterea energiei
    • Vindeca boli metabolice, alergii, cancere, probleme digestive, candide, hipertensiune, artrita etc.
    • Intareste unghile si le reda sanatatea.
    • Folosita pentru probleme ale pielii dar si pe post de sampon pentru intarirea firului de par etc.


    Kombucha poate ajuta in foarte multe probleme precum:
  • Digestia: contine multi fermenti care ajuta la imbunatatirea unui sistem digestiv tulburat.
  • Ficat/Bila: ceaiul de Kombucha contine glucoronacid care ajuta la simplificarea functiilor de detoxifiere a acestor organe.
  • Reumatism, Guta, Artrita: Kombucha ajuta la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor care altfel s-ar acumula in incheieturi si ar provoca dureri si daune mari.
  • Rinichi: Kombucha este un puternic diuretic. Are puterea sa elimine din corp o cantitate mai mare de toxine decat normal prin urina, ceea ce va ajuta pe langa multe altele si in curele de mentinere/slabire.
  • Colesterol: Kombucha scade colesterolul si continutul de lipide din sange.
  • Ast/Alergii: Toate alergiile se imbunatatesc in timpul consumului de Kombucha din cauza eliminarii toxinelor din corp.
  • Diabet: Kombucha scade zaharul din sange. Kombucha consuma zaharul si bautura in sine nu contine zahar.
  • Kombuna influenteaza in bine toate bolile imune sau auto-imune precum diabet, probleme ale tiroidei etc.
  •  
    mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 11:05 PM | Mesaj # 3
    General-locotenent
    Grup: Moderatori
    Mesaje: 628
    Reputaţie: 2
    Stare: Offline
    Suc verde racoritor
    • 2 mere tari
    • 10 frunze de salata de diferite soiuri
    • 1 fir de stir proaspat rasarit (foarte bogat in minerale si proteine)
    • 10 frunze mici de spanac
    • 3 fire de patrunjel
    • zeama de la ½ de lamaie
    • 2 frunze de capsuni (opt.)
    • 2 frunze de kale (opt.)

    Atat frunzele cat si merele se dau printr-un storcator prin presare la rece si se consuma imediat. Puteti bea pana la 2 litri pe zi de sucuri verzi din frunze sau legume. Retineti ca fructele nu se combina decat cu legumele frunzoase.
     
    mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 11:07 PM | Mesaj # 4
    General-locotenent
    Grup: Moderatori
    Mesaje: 628
    Reputaţie: 2
    Stare: Offline
    Nectar de pepene
    • 1 pepene verde de 3-4 kg
    • 3-4 piersici rumenite
    • 2 crengute de menta proaspata
    • gheata pentru final

    Toate se trec printr-un storcator cu ax melcat, prin presare la rece,manual sau automat. Se poate consuma imediat cu multe cuburi de gheata sau se poate pastra in frigider intr-un recipient de sticla timp de cateva ore.
     
    mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 11:09 PM | Mesaj # 5
    General-locotenent
    Grup: Moderatori
    Mesaje: 628
    Reputaţie: 2
    Stare: Offline
    Elixirul Tineretii
    • 1 litru gingerata
    • 1 litru suc raw de mure*
    • ¼ cana de suc de afine
    • ¼ cana de suc de portocale
    • gheata
    • lamaie
    • fulgi de cocos

    * Sucul/siropul de mure si afine se face adaugand in blender 2 cani de mure/afine impreuna cu 1 litru de apa si 4 linguri de indulcitor natural.Toate ingredientele se amesteca bine. Gura paharului se umezeste cu ajutorul unei lamai pe care o trecem prin nuca de cocos, adaugam gheata si turnam “elixirul tineretii”. Bucurati-va de el impreuna cu familia si prietenii!
     
    Forum » PREPARATE IN CASA » Sucuri » SUCURI VEGANE
    Pagina 1 din 11
    Căutare: