KOMBUCHA - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Sucuri » KOMBUCHA
KOMBUCHA
mariucaData: Duminică, 11 Mai 2014, 10:29 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Bere de ghimbir
  • 2 cm de radacina de ghimbir curata de coaja (sau cu coaja)
  • 2 l de apa
  • 100 g miere raw
  • zeama de la o lamaie


Toate ingredientele se amesteca in blender si la final se strecoara cu o punga de filtrare Bautura se lasa intr-un recipient de sticla la temperatura camerei si daca este cald in casa, in cateva ore veti avea o bautura acidulata, care este identica cu berea de ghimbir din comert.Socata cu Kombucha
  • 3 litri de apa filtrata rece (eu am folosit apa ionizata)
  • 300 g de zahar brun din trestie de zahar
  • 2-3 palarii de flori de soc proaspete sau uscate
  • 1 lamaie taiata felii
  • 1 ciuperca kombucha
  • 1 borcan de 3 litri
  • 1 lingura lunga de lemn cu care sa amestecati
  • punga de strecurat


Ingredientele de mai sus se adauga in borcan si se lasa la fermentat. Florile de soc le folosesc pentru doua ture de socata fiindca au o aroma puternica. Nu umpleti borcanul pana sus fiindca va da afara.Dupa o zi gustati bautura si trebuie sa fie putin acidulata. Daca nu este suficient de dulce, fiindca kombucha va consuma tot zaharul, puteti adauga miere raw sau alt indulcitor natural. Se pastreaza in sticle de ceramica la rece sau la temperatura camerei, insa va continua sa fermenteze. Este o bautura hranitoare, racoroasa, probiotica si mi se pare excelenta pentru intreaga familie. Enjoy!
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Sucuri » KOMBUCHA
Pagina 1 din 11
Căutare: