CHEC UMED-LIPICIOS CU FULGI DE CEREALE, MERE SI MIERE - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Deserturi » CHEC UMED-LIPICIOS CU FULGI DE CEREALE, MERE SI MIERE
CHEC UMED-LIPICIOS CU FULGI DE CEREALE, MERE SI MIERE
mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 3:47 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
1 ½ cană mix fulgi cereale (orz, ovăz, secară)
½ cană făină neagră
½ linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță extract vanilie
3 linguri miere
¼ cană zahăr brun
2 lingurițe semințe in
2 lingurițe semințe crude de susan + 2 pt. presărat
3 lingurițe seminte crude de floarea soarelui
pulpa de la 10 mere medii stoarse
Înainte de toate, am încins cuptorul la temperatura minimă.
Am amestecat bine toate ingredientele, le-am lăsat să se odihnească 15 minute pentru a permite fulgilor să absoarbă din lichid (în cazul pulpei mai hidratate), am presat cu degetele compoziția rezultată într-o tavă de cozonac și am tapetat cele două lingurițe de semințe de susan cu varful degetelor. Am dat totul la cuptor pentru 25-30 minute, până a căpătat o culoare brun-aurie.Am lăsat checul la răcit la temperatura camerei cam 10 minute pentru a-l putea tăia cu ușurință în batoane de două degete de balerină grosime. Au ieșit 10 bucăți, adică 5 porții. Am îmbucat la temperatura camerei, pe furiș, să nu mă miaune pisicile, lângă o cană cu ceai cald.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Deserturi » CHEC UMED-LIPICIOS CU FULGI DE CEREALE, MERE SI MIERE
Pagina 1 din 11
Căutare: