71 DE SALATE - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Salate » 71 DE SALATE
71 DE SALATE
VindecareData: Miercuri, 19 Noi 2014, 10:33 AM | Mesaj # 1
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 58
Reputaţie: 0
Stare: Offline
1.Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci

Ingrediente si cantitati:

1 cana orez
3cani apa
1 cutie mazare
1 cutie porumb
1 cutie ciuperci
1 catel usturoi
2 cepe de apa
150-200g smantana slaba
1 lingurita otet balsamic
verdeata proaspata
nucsoara
sare,piper,ulei

-Caleste orezul in ulei incins,adauga apa si introdu vasul la cuptor timp de 30-40 min.
-Taie ceapa in pestisori fini.Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana,adauga,d si un praf de sare.Adauga otetul.
-Peste ceapa pune mazarea ,porumbul,si ciupercile scurse,taiate si calite cateva min in ulei incins.
-Adauga verdeata,sarea,piperul,si nucsoara.
-Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin.Daca este prea legat toarna peste el o jumatate de cana de lapte si amesteca-l usor ca sa se desfaca bob cu bob.
-Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana.Amesteca usor.Combina cele 2 compozitii:orezul si ceapa,ciupercile,mazarea si porumbul.
Se serveste rece.
Se obtin 6 portii.
Sfat: in loc de mazare poti folosi fasole fiarta,fasole verde sau brocoli.In loc de porumb poti folosi conopida.In plus poti condimenta cu boia iute sau ardei iute tocat fin.Iar in loc de ciuperci poti folosi ton din conserva.

2.Salata cu mar,nuca si portocala

2 linguri otet din vin rosu
2-3 linguri de suc de portocale si 1 portocala decojita
1/2 cana de stafide
4 mere de preferat de soiuri diferite
2/3 cana cu nuca prajita si taiata bucati mari
2 linguri ulei masline
sare.piper,
-Intr-un vas mare amesteca otetul cu sucul de portocala si stafide
-Curata merele,indeparteaza cotorul si taie-le ,impreuna cu portocalele in pucati mici
-Se combina fructele cu amestecul se sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente.

3.Salata de varza alba cu susan

400 g varza alba tocata
100g branza gen svaiter
1 mar acru
75g stafide
50g susan prajit
1/2 lamaie
1lingura mustar
1 lingura otet
4 linguri ulei
sare,piper

-Amesteca intr-un cstron un praf de sare ,piper macinat mustar si otet.Toarna uleiul si omogenizeaza totul.
-Pune varza si stafidele intr-o salatiera,stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care pune totul deoparte.
-Taie branza in cubulete.Fara sa cureti marul de coaja taie-l i felii foaret subtiri pe care le stropesti cu sucul de lamaie
-Exact inainte de servire adauga in salatiera cuburle de branza si feliile de mar ,amesteca bine,presara susan si serveste imediat.

4.Salata de cocos cu macrou afumat

500g fasole fiarta
200gfasole verde
6 ceoe mici albe
o coada se telina
250g file macrou fumat
5 limguri ulei de masline
2 linguri de atet de vin
100g fulgi de cocos
sare, piper

-Scurge fasolea.Taie coditele si indeparteaz atelle fasolei verzi apoi fierbe-o 12min.Apoi  trece-o print-un jet de apa rece si las-o la scurs.
-Curata cepele si taile f subtiri pestisor.Taie coada de telina marunt.Intr-o salatiera pune la un loc faolea verde ,nuca de cocos.ceaoa si telina si amesteca totul cu grija.
-Prepara sosul:pune intr-un bol uleiul de masline, otetul,sarea,si piperul.Omogrnizeaza,toarna compozitia peste peste legume si amesteca totul.Desfa macroul in fasii ,aseaza-le in centrul salatei si serveste.

5.Salata lageriana cu chiftelute de miel
200g pulpa meil taocata
200 g graunte pentru cuscus
2 vinete
100g naut
400g fasole fava sau fasole clasica  fiarta
2 cepe
1 catel usturoi
8 fire de menta
1 lingurita de ghimen tocat
1lingura de otet
5 linguri de ulei masline sare,piper

-Pune grauntele intr-un castron, stropestele cu apa rece si scurge-le imediat.Lasa astfel grauntele 15 min amestacandu-le din cand in cand,dupa care fierbele 15 min si apoi le lasi la racit.

-Staie vinetele cubulete apoi calestele 10 min cu 2 linguri de uleu .Amesteca usturoiul cu cepele tocate,cu carnea de miel.Adauga si 4 fire de menta tocate,jumatate din chimen,satea si piper .
-Scurge vinete de ulei si lasa-le deoparte.Adauda in tigaie  o lingura de ulei si prajeste chiftelutele de miel 5 min,intorcandu-le pe o parte si pe alta.
-Introdu ptr.3 min in apa clocotita  fasolea fava apoi scurge-o si racestea cu apa rece .Intr-o salatiera toarna cuscusul ,nautul, fasolea si restul de menta
-Intr-un castron omogenizeaza oteyul cu un praf de sare cu restul de ghimen si piperul..Se toarna compozitia in salatiera si sea amesteca.Aseaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele si apoi poti savura salata.

6.Salata calda de paste penne cu legume

400g penne
2 dovlecei
2 vinete mici
2 ardei copti decojiti
400 g rosii cherry
4 cepe
2 catei usturoi
18 bulgari de mozzarella
100g ulei masline
1 lingurta cimbrisor maruntit
4 fruunze de busuioc
sare,piper

-Spala dovlaceii si vinete si taie-le in doua , apoi in felii de 1 cm.Curata cepele si usturoiul si toacale marunt.Taie ardeii in felii fine.
-Incalzeste 2 linguri de ulei ,pune usturoiul si ceapa  sa se caleasca 5 min dupa care scoate-le din togaoe.Adauga putin ulei si prajeste dovleceii tot 5 min si scoate-i din tigaie,schimna uleiul si rumeneste vinetele.Duce le le scoti din tigaie caleste rosiile fara sa le faramitezi,s urge-le si lasa-le deoparte.
-Pune din nou in tigaie celelalte legume.Patriveste de sare si piper,presara cimbrisor si continua inabusirea 5 min.
-Pune pennele  la fiert in apa multa 10 min.Scurge-le apoi muta-le intr-o salatiera si stropestele  cu pitin ulei si amesteca.Adauga legumele peste paste, amesteca si ornamenteaxa cu bulgarii de mozzarella si busuioc si serveste calda.

7.Salata de pastai de mazare cu ochiuri

400 g mazare pastai
4 oua
1 rosie
40g parmezan
1 lamaie
150ml smantana lichida
1lingura de otet
1lingura mustar dulce
sare,piper
-Curata atele pastailor de mazare si pune-le la fiert 5 min in apa clocotita cu putina sare apoi le lasi la scurs
-Intr-o tigaie pune otetul la fiert cu 1l de apa. Sparge ouale intr-o ceasca si din aceasta lasale sa alunece usor in cratita,imediat ce apa a inceput sa clocoteasca.Dupa ce au fiert 4 min scoate-le cu spumiera ,si dcurge-le si pune-le deoparte.Razuieste parmezanul si taie rasia in cubulete,indepartandu-le semintele.
-Prepara sosul:stoarce o lamaie si amesteca sucul cu mustar,sare,piper,smantana si amesteca bine.
-Aseaza pastaile pe 4 farfurii punand in mijloc cate un ou,presara parmezanul,aseaza cubuletele de rosii si aci\opera totul cu sos.
Se serveste imediat.

8.Salata cu carne si taitei
3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan {fier sau la gratar}
1/3 ulei pentru salata
3 linguri de suc de lamaie
2linguri de otet
1lingura de zahar
1lingurita de sos de soia
1/2 lingurita de ghimbir
1 salata taiata fasii
2,1/2 mandarine
1 ceasca de alune de pamant decojite
3/4 ceasca taitei fierti
Amesteca intr-un bol bucatile de pui ,uleiul,zeama de lamaie,otetul,zaharul,sosul de soia ghimbirul.Lasa ingredientele sa se intrepatrunda o ora sau doua.Adauda apoi salata ,mandarinele,alunele,taiteii,seminte susan.

9.Salata greceasca
1salata
1 ceapa rosie
1 ceasca masline negre
1 ardei gras taiat fasii
2 rosii mari
1 castravete
1 ceasac de branza feta taiata cubulete
6linguri ulei masliine
1lingurita de oregano
suc lamaie
pipeu
Amesteca intr-un bol salata,ceapa,maslinele,rosiile,castravetele,si feta.
Amesteca uleiul cu oregano,sucul de lamaie,piperul intr-un vas separat apoi adauga sosul astfel format peste amestecul din bol.Amesteca bine si serveste,

10.Salata cu ton si ou
1salata mica
2cepe
1castravete
3 rosii
2oua 1 conserva mare de ton
1/4 ceasca patrunjel verde tocat
1 catel usturoi
1/4 ceasac suc lamaie
1/4 ceasac ulei masline
1/4 lingurita de piper
1/4 ceasac frunze de menta
1 lingurita de sare
Se prepara un sos care se toarna peste legume si oua .Se serveste cu foi calde de focacia.

11.Salata cu pui cu ciuperci
1 salata
1 rosie mare feliata
2 castraveti mici
1 lingurita cu rondele de usturoi
fasii de pui fiert
1 cutie de ciuperci
1/2 ceasca de crutoane

Pentru sos:
1/2 ceasca ulei
1/2 ceasca iaurt
1lingurita de mustar
1l-ta de otet
1/2 l-ta sare,piper
-Amesteca toate ingredientele,inafara crutoanelor
-Combina toate ingredientele ptr.sos,adaugandu-l apoi peste salata
-Amesteca bine toate ingredientele,adauga crutoanele si serveste

12.Salata de telina
500g telina
2 galbenusuri
2lg mustar
300ml ulei
1lamaie
2lgmasline
verdeata
sare
-Prepari maioneza din galbenusuri,mustr,ulei,zeama de lamaie.
-Dai telina la razotoarea mica dupa care o amesteci cu moineza,aseze pe platou si ornezi cu verdeata si masline.

13.Salata de gulii

Cureti gulia si o dai la razotoare .Toci mararul.Din iaurt {3lg} ,mustar-1lg , zeama de lamaie-1/2,nucile macinate-1lg,marar,sare,faci un sos pe care il torni peste gulii si dai la rece 2 ore.

14.Salata de vara

1 cutie mazare
1 cutie porumb
1 cutie fasole boabe
3 rosii taiate cubulete
1 catel usturoi tocat foarete fin
3castraveti dati prin razatoarea mare
1 borcan de iaurt sau smantana slaba
1legatura de patrunjel
optional:sunca felii,jambon,pui afumat,ton
-Amesteca mazarea,porimbul,faso;ea,rosiile,castravetii,usturoiul,zeama de lamaie,iaurtul si patrunjelul

15.Salata de dovlecei
2dovlecei mici
1leg marar
1leg patrunjel
2 ardei capia
1 ardei gras
1/2 lamaie
2lg smantana
1l-ta mustar
1l-ta miere 1l-ta condimente
3lg ulei
-Se curata de coaja dovleceii,se taie in cubulete sau fasii apoi se stropesc cu zeama se lamaie si apoi se presa condimentele
-Tai ardeii fasii subtiri iat verdeteata se toaca marunt
-Prepari sosul din smantana,ulei,mustar,miere
-Amesteci usor legumele cu verdeata si cu sosul si se serveste

16.Salata de brocoli si conopida
1,1/2 l-te otet
2l-te mustar
1l-ta ulei masline
piper ,sare
1 catel usturoi pisat
2 cesti buchete mici de conopida
2 cesti mici de brocoli
1 ceasac cubulete feta
1/2ceasca ardei gras taiat marunt
1/2  easac masline verzi
1/2 ceasaca cubulete castravete
1/4 ceapa verde taiata rondele
1/4 ceasac patrunjel proaspat tocat
1 l-ta capere
2 oua mari fierte tare taiate in sferturi
-Pregeteste dressingul amestecand bine otetul,mustarul,uleiul,piperup,sarea,usturoiul
-Separat firbe conopida si broccoli 8 minute.Scurge-le si pune-le intr-un vas in care adaugi apoi branza ,ardeiul,maslinele,castravetele,ceapa,patrunjeleul si caperele.
-Adauga dressingul in vas si amesteca bine pana la omogenizare.
-La sfarsit adauga feliile de ou

17.Salata germana cu cartofi
8 cartofi decojici si taiati felii
8 felii de sunca slaba
1 ceasac masline vezi
2l-te otet
1/2 patrunjel verde
4 cepe taiate rondele
sare ,piper
Taie cartofii fierti cubulete sau felii,adauga sunca,maslinele,patrunjelul,ceapa.Amesteca otetul cu sarea ,piperul si adau peste salata.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Salate » 71 DE SALATE
Pagina 1 din 11
Căutare: