Cereale - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » Cereale (Naut copt)
Cereale
VindecareData: Luni, 05 Mar 2012, 6:55 PM | Mesaj # 1
Generalisim
Grup: Administratori
Mesaje: 58
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Naut copt
Se fierb 250 g naut .Se lasa la scurs intr-o strecuratoare .Se tapeteaza tava de la cuptor cu hartie pergament si unt ,se aseaza nautul intr-un singur strat.pofta mare
 
mariucaData: Miercuri, 07 Mar 2012, 2:30 PM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
PORUMBUL[Mamaliga alunga gripa

Porumbul germinat contine vitaminele B si E, lecitina, minerale, proteine, acizi nucleici, fibre, enzime, glucide si lipide. Se opune cresterii colesterolului, regleaza secretiile tiroidei si asigura buna functionare a organelor genitale. Este indicat in ateroscleroza, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrita si ulcer, dischinezie biliara, constipatii, intoxicatii, afectiuni ale aparatului respirator si tulburari sexuale. Se administreaza la fel ca graul germinat. In medicina populara romaneasca se stie ca racelile care nu cedeaza la niciun tratament se vindeca prin aplicarea unei cataplasme cu mamaliga calda. Pe pieptul bolnavului se pune un stergar subtire sau un tifon, peste care se intinde un strat gros de mamaliga, atit de fierbinte cat se poate suporta, dupa care se acopera cu un material impermeabil si o patura. Se tine o jumatate de ora. Tratamentul este bun in cazuri de bronsita acuta, gripa, pneumonie, tuse cronicizata. Aplicat in zona rinichilor, trateaza colicile renale si nefritele, iar pe zona inferioara a abdomenului, e remediu rapid pentru anexite si cistite.

GRAUL
germinat este un adevarat ou vegetal. El contine aproape toate elementele necesare bunei functionari a organismului: amidon, multe minerale, lecitina, vitamine (A, B, E, K, D si PP), enzime, proteine, acizi nucleici, fibre, glucide si lipide.
--Este indicat, mai ales, in demineralizari, anemie, astenie fizica sau intelectuala, hipotensiune, rahitism, tuberculoza, sarcina, alaptare, insuficienta tiroidiana si paratiroidiana, impotenta sexuala, frigiditate, colite, balonari, constipatie, boli metabolice, boli hepatice, intoxicatii, tumori benigne si unele forme de cancer (de colon, de stomac, al uterului si prostatei).
---Este contraindicat in caz de hipertensiune arteriala, fiind vasoconstrictor.

Adultii trebuie sa manance 4-6 linguri de boabe incoltite, copiii 2-3 linguri, de 3 ori/zi, la mesele principale, timp de 3 saptamani. Dupa o pauza, cura se poate relua.

afectiuni oncologice
anemie
arterite
astenie
boli cronice ale sangelui
boli de ochi
boli ginecologice
boli intestinale
bronsite
cancer
constipatii; boli de piele
demineralizare
dureri de cap
dureri de dinti
polinevrite
rahitism
tbc
tromboflebite
tumori ale stomacului

SECARA combate caderea parului
Secara contine fier, calciu, mai putin substante proteice si mai multa celuloza decat graul. --Painea de secara, consumata constant, combate consipatia, fluidifica sangele, este antisclerotica si energetica. in medicina, secara are multiple aplicatii.
--Usureaza vindecarea hepatitei, are efecte antiparazitare.
--Pentru reglarea tensiunii arteriale, se prepara un decoct dintr-o lingura de secara si 250 ml de apa. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se strecoara si se bea de doua, trei ori pe zi.
--Decoctul se poate utiliza si extern, pentru diverse leziuni, avand efect antiinflamator.
--Faina de secara grabeste colectarea puroiului, in abcese, iar cataplasmele cu secara se folosesc in ameliorarea durerilor provocate de indigestii, boli reumatice sau de acumularea de gaze intestinale.
--Contra caderii parului, se pune in 200 ml apa clocotita, o lingura de pulbere din urmatorul amestec: patlagina, musetel, urzica, salvie si sovarv. Se lasa sa infuzeze timp de o ora. Se strecoara si se amesteca cu miez de paine de secara. Pasta rezultata se aplica pe parul umed si se lasa sa actioneze minim 2 ore. Apoi, parul se clatesze cu apa din abundenta.

ORZUL verde tonifica inima

Orzul are continut redus in proteine, dar contine multe minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu). Are de 250 ori mai multa vitamina A decat salata, de 25 ori mai mult potasiu decat banana.
--Cura de orz verde, inainte de spic, sub forma de suc, fortifica organismul. Se fac cure de 3-4 saptamani, de doua ori/an (primavara si toamna), cu 3-4 pahare/zi.
--Sucul de orz este tonic al sistemului nervos si cardiac, drenor hepatic, digestiv, antidiareic si hipertensor.
--Orzul incoltit, este contraindicat in caz de hipertensiune arteriala, dar e foarte bun in cazuri de diaree, dizenterie si febra tifoida.
--Are efecte miraculoase in tuberculoza si bronsita cronica. Se poate consuma si fiert in lapte. In China, este considerat una dintre cele cinci plante sfinte, fiind folosita atat ca aliment, cat si ca baza pentru o gama impresionanta de medicamente naturiste. Fulgii preferati de europeni sunt foarte digerabili si pastreaza practic nealterate proprietatile terapeutice ale boabelor de orz.

OVAZUL

se foloseste decorticat, sub forma de fulgi. Contine mult amidon si fosfor. Fulgii de ovaz sunt usor digerabili si sunt mai gustosi ca cei de orz. Ovazul are o valoare energetica superioara graului sau porumbului, iar continutul in proteine mai ridicat. Intr-o scriere antica, se arata ca dacii si germanii erau singurele popoare care foloseau aceasta cereala ca aliment de baza. in prezent, ovazul --vindeca probleme legate de nisip la vezica biliara si rinichi, sensibilitate la raceli, astenie musculara, nervoasa, diabet, constipatie, hepatita. Stimuleaza cresterea si este recomandat contra sterilitatii si impotentei. Ovazul germinat ofera proprietati diuretice, hipoglicemiante, antiazotemice (reduce acidul uric si ureea din sange), antiasmatice si, mai ales, stimulente ale functiei sexuale feminine. Este indicat si in diabet, afectiuni renale si astm bronsic.

OREZUL pentru boli digestive si reumatism
Orezul are 80 % amidon, continut mic in substante azotoase si putin sodiu. In schimb, contine mult zinc si fluor.
--Orezul crud este detoxifiant, diuretic, hipotensor si energetic, combate obezitatea. Prezenta celulozei in cantitati mici il face sa fie folositor in afectiuni intestinale.
--Maceratul de orez este cunoscut ca excelent depurativ.
-- Contine vitamine (A, B1, B2, B6) si minerale (fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, sulf, mangan, iod, zinc, clor, fluor).
--Actiunea terapeutica a maceratului de orez include efecte antitoxice, constrictoare, hipotensive si chiar antitumorale.
--Este indicat intern in guta, cresterea ureei si acidului uric in sange, reumatism, hipertensiune arteriala, diaree si tumori.
--Este contraindicat in constipatie si hipotensiune arteriala.
--Se spala boabele de orez in cantitatea necesara pentru o zi de tratament si se pun la macerat intr-un borcanel cu apa rece, timp de 5 zile, schimband zilnic apa. Se administreaza sub forma de decoct 10-20% (2-6 linguri la 0,5-1 l de apa), de 2-3 ori/zi, intre mese, timp de 1-4 saptamani. Tratamentul poate fi reluat numai dupa o pauza de 1-2 saptamani.

MEIULregele cerealelor
Meiul este o planta cu flori albe-galbui, folosita ca nutret, pentru vite. Dar inca dinainte de Hristos, se cunostea ca, datorita lipsei sale de gluten, poate fi inclus in dieta persoanelor care nu tolereaza graul.
--De asemenea, meiul combate retentia urinara, guta si prostata. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta se in 250 ml apa si se fierbe timp de 5 minute, dupa care se strecoara. Se consuma 3 cani pe zi.
--Prin continutul bogat in magneziu, meiul este benefic in special celor cu probleme cardiovasculare, astm, migrene.
--Niacinul din mei (vitamina B3) ajuta la reducerea colesterolului, fiind de ajutor in curele de slabire.
-- Prin continutul de triptofan, are efecte benefice in cazurile de depresie, durere cronica, iritablitate.
-- Proprietatile diuretice sunt de ajutor la tonifierea rinchilor. Meiul asigura echilibrul fluidelor corpului.
--Se recomanda celor suferinzi de artrite, datorita efectului sau alcalinizant.
--Ajuta in prevenirea avorturilor spontane, alunga greata in primele luni de sarcina.
--Este un antimicotic puternic, indeparteaza mirosul neplacut al gurii. E bun si in alimentatie, sub forma de pilaf, paine, salate. Chinezii considera ca meiul este regele cerealelor si continua sa il consume de secole.

Adăugat (07 Mar 2012, 2:30 PM)
---------------------------------------------
Boabe pline de energie

100 grame germeni de grau contin fosfor (1.050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime si anumiti hormoni vegetali, cu structura foarte putin cunoscuta, dar care au efecte terapeutice extraordinare. In coaja lui exista aminoacizi esentiali, proteine ce nu pot fi sintetizate de organism si ar trebui consumate ca atare. Ele dispar in urma procesului de fabricare a fainii albe. Graul incoltit poate fi folosit si fara a urma o cura propriu-zisa. Boabele germinate se pot adauga in salate de legume, au un gust foarte bun alaturi de rosii, ciuperci, salata verde, ceapa.

Leacuri germinate la farfurie
In ce consta cura propriu-zisa cu grau incoltit?
Pentru preparare, luati doua-trei linguri de grau integral (nedecorticat) si netratat chimic, pe care il gasiti in magazinele naturiste, si spalati-l bine, in mai multe ape. Puneti apoi graul spalat intr-o farfurie adanca, adaugati apa cat sa-l acopere, puneti un capac si lasati-l asa vreme de 24 de ore, la temperatura camerei. Spalati din nou graul si lasati-l asa umed, dar neacoperit complet cu apa, in farfuria adanca vreme de doua-trei zile, clatindu-l in fiecare zi. In a doua sau a treia zi vom remarca aparitia unui punct alb pe bobul de grau. Este semnul ca a inceput sa germineze si deja poate fi consumat. Pentru a observa primele rezultate este necesara trecerea a 3 sau chiar 4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave.
Iata inca o metoda de a prepara graul incoltit:
graul se cerne prin sita. Joi dimineata la ora 6, se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita de 5 litri. Se spala cu apa rece pana ramine apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede si se aseaza intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22, se scurge apa si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala. Vineri la ora 6, se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. In timpul spalarii sub jet de apa, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 - 14 - 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Se pune graul in sticle acoperite cu dopuri si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.

Graficul unei cure eficiente
Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi, iar la cei de 2-6 ani, 1-3 lingurite pe zi. Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat dupa care se amesteca cu miere. Boabele vor fi rontaite pur si simplu pe stomacul gol. Daca aveti probleme cu dentitia, puteti da graul germinat prin masina de tocat, dupa care il veti combina cu putina miere, obtinind o pasta delicioasa si extrem de hranitoare. De regula, se fac cure de 7-15 zile, urmate de doua saptamani de pauza. Primele efecte ale acestei cure sunt: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea activitatii nervoase (germenii de grau au si un efect usor sedativ), marirea vitalitatii.
Bolile care se tem de graul incoltit

Graul incoltit este indicat in:
tratamentul intirzierilor de crestere la copii, boli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante), imbatrinire sau imbatrinire prematura, afectiuni hepatice, subponderalitate, tromboflebita, arterita, tumori ale stomacului, tumori in general, cancer, afectiuni oculare, afectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita), impotenta si sterilitate masculina, amenoree, dismenoree, anemie, lipsa de calciu si magneziu, dureri de cap, migrene, insomnie. Femeilor insarcinate sau care alapteaza, le asigura o mai buna vitalitate, la fel si celor care se refac dupa o boala, accidente, taieturi, arsuri. Germenii de grau fac minuni. Totusi, exista citeva contraindicatii pentru aceasta cura. Nu e bine sa aplice aceasta terapie persoanele care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni. Barbatii cu tendinta de ingrasare sau efeminare este bine sa evite acest remediu.

Precautii
In ceea ce priveste tumorile benigne si cancerul, parerile sunt impartite asupra oportunitatii administrarii germenilor de grau. Se pare ca in anumite cazuri, fitohormonii si acidul folic din compozitia lor favorizeaza inmultirea celulelor cu diviziune rapida, dintre care fac parte si cele care formeaza tumorile. Pe de alta parte, germenii de grau sunt un revitalizant rapid si mobilizeaza sistemul imunitar care este direct responsabil de limitarea raspandirii celulelor maligne, motiv pentru care unii pacienti raspund foarte bine la tratamentul cu germeni de grau. Solutia este administrarea pe o perioada limitata a acestor germeni (in jur 7 zile), dupa care se asteapta doua-trei saptamani pentru a vedea evolutia bolii, iar in cazul in care raspunsul la tratament e bun, cura se reia pentru inca sapte zile, dupa care se fac doua-trei saptamani de pauza. Cura se poate relua.

Germeni, ulei si fulgi
Germenii de grau sunt indicati si in curele de slabire. Se poate face paine in casa, folosind apa, faina integrala si germeni de grau, din care se mananca doua felii la fiecare masa. Pentru a slabi cu ajutorul fibrelor, va trebui sa consumati si foarte multa apa pentru a le activa, altfel, ar putea sa aiba exact efect contrar. Din germenii de grau se poate obtine, prin zdrobire cu mijloace mecanice, si ulei (se gaseste si in faramacii naturiste) care poate fi folosit in produsele cosmetice. Tot pentru realizarea unor cosmetice „de casa“ se foloseste pentru o masca ce hraneste tenul: un amestec din parti egale de germeni de grau cu miere de albine. Fulgii de grau germinat se obtin din grau incoltit, care se usuca si este transformat in fulgi. Pastreaza aceleasi valori nutritive ca graul incoltit proaspat, insa pot fi pastrati pe un timp mai indelungat decat acesta.


Mesajul a fost editat de către mariuca - Miercuri, 07 Mar 2012, 11:03 PM
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » Cereale (Naut copt)
Pagina 1 din 11
Căutare: