Hummus cu linte roșie și roșii uscate. Turte moldovenești - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » Hummus cu linte roșie și roșii uscate. Turte moldovenești
Hummus cu linte roșie și roșii uscate. Turte moldovenești
mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 4:06 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
1 pahar năut uscat, înmuiat peste noapte
1 pahar linte roșie
6 căței usturoi românesc
1 ceașcă roșii uscate păstrate în borcan cu ulei de măsline
3 linguri ulei de măsline + pt stropit
1 lingură busuioc uscat
¼ linguriță cumin
½ linguriță turmeric
½ linguriță paprika dulce
un vârf de cuțit de chilli
semințe de insemințe de cumin
sare de mare
Năutul se clătește de apa în care a stat peste noapte și se fierbe aproximativ 20 de minute sau până când boabele se zdrobesc cu ușurință între degete
.Lintea se alege de pietricele și impurități, se spală într-o strecurătoare sub jet de apă rece și se pune la fiert pe foc iute până dă în clocot. Se continuă fierberea la foc mic pentru 15-25 de minute, cu capacul ușor tras. Este gata atunci când se înmoaie și poate fi ușor zdrobită cu o furculiță.Într-un blender se combină năutul și lintea deja răcite cu cățeii de usturoi zdrobiți sub pat de cuțit și restul de ingrediente împreună cu câteva linguri de apă plată sau filtrată pentru a înlesni blenduirea.În funcție de gusturi, se mai asezonează, se mai adaugă ulei de măsline sau se modifică consistența cu mai multă apă. Se pulsează din nou.Se stropește cu ulei de măsline din belșug și se decorează cu roșii uscate, semințe prăjite de cumin și busuioc.
-Turte moldovenești--
Ingrediente
:-
500 g făină integrală
½ cub de drojdie
250 ml apă călduță
3-4 linguri ulei de măsline
un praf de sare de mare
1 linguriță zahăr brun
Într-o ceașcă am pus drojdia peste care am presărat lingurița de zahăr și am așteptat să se dizolve.
Am adăugat puțină apă călduță (sub 40 de grade, altfel mor drojdiile) și am lăsat 1o-15 minute să crească la căldură. Am cernut făina într-un castron încăpător, am adăugat sarea, uleiul de măsline, drojdia și, treptat, apa caldă și am frământat aluatul. Am acoperit castronul cu un prosop curat și uscat de bucătărie și l-am pus la loc uscat și cald ca să dospească o oră.Am cuprins aluatul în palme și i-am dat formă și l-am împărțit în 8 bile. Am lucrat fiecare bilă pe masa tapetată cu făină rulând-o cu sucitorul într-o foaie subtire, rotundă. Nu am vrut să las aluatul prea gros pentru a nu obține consistența de pâine a turtei. Mi s-a părut mai practic pentru a mă putea folosi de fâșiile de turtă ca de o lopată în castronul cu hummus.Am copt turtele în tigaia încinsă, la foc potrivit.Am servit hummusul cu mânecile la cot, cu sticks-uri din castravete, dar puteți bine-merci să completați sau să înlocuiți cu sticks-uri crocante din morcov și ardei gras de toate culorile naturii darnice și fâșii de turtă desenată frumos cu pasta din năut și linte sau înfiptă îndărătnic în castron. O salată cu mult pătrunjel (ahem, tabbouleh) lângă nu a omorât pe nimeni. Niciodată.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » Hummus cu linte roșie și roșii uscate. Turte moldovenești
Pagina 1 din 11
Căutare: