OMLETA VEGANA - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » OMLETA VEGANA
OMLETA VEGANA
mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 4:16 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Pentru minunatia asta mic-dejuniana aveti nevoie de:
  • 85 g faina de naut
  • 150 ml lapte vegetal (soia, migdale, orez, ovaz) – gasiti in magazinele bio, la standurile bio din carrefour si dm
  • 1/2 ceasca (o mana) naut boabe, inmuiate minim 12 ore si fierte ~ 20 min la foc mic
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa galbena
  • 2 catei usturoi
  • 1 ligurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte crude de susan
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita turmeric (curcuma)
  • 1/2 lingurita curry
  • un praf de sare de mare

Intr-un bol incapator am amestecat faina cu sarea, semintele si condimentele, dupa care am incorporat laptele, amestecand constant cu un tel sau o furculita, adaugand si jumatate din cantitatea de patrunjel tocat.Am incins o tigaie non-aderenta cu putin ulei vegetal (eu am folosit ulei de orez) si am calit la foc mediu ceapa, usturoiul si ardeiul gras, toate tocate marunt, pana s-au caramelizat. Le-am incorporat in compozitia de omleta, dupa care am transferat tot continutul bolului inapoi in tigaia incinsa. M-am asigurat ca are cativa stropi de ulei, pentru a nu se arde omleta. Am lasat-o sa se coaca la foc mic, in jur de 7 minute pe o parte, dupa care am intors-o pe cealalta parte, ajutandu-ma de o farfurie. S-a facut dupa circa 5-7 minute. Aici depinde si de fiecare tigaie in parte, dar, in esenta, omleta trebuie sa devina usor aurie, dar sa nu se inchida prea mult la culoare. Va descurcati voi, sunt convinsa!Se serveste calda, alaturi de o salata sau de sine statatoare, cu restul de patrunjel tocat pe deasupra.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » OMLETA VEGANA
Pagina 1 din 11
Căutare: