NELACTATE FARA FOC - Forum
VINDECARE
Bine aţi venit Vizitator | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » NELACTATE FARA FOC
NELACTATE FARA FOC
mariucaData: Sâmbătă, 10 Mai 2014, 11:19 PM | Mesaj # 1
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Lapte de susan
  • 130 g susan integral
  • 6-7 curmale sau orice alt indulcitor natural
  • ¼ baton vanilie sau 20 g pudra de vanilie
  • 2 L de apa


Susanul si curmalele se pun la inmuiat timp de o ora. Toate ingredientele se blenduiesc pana la omogenizare. Se poate strecura cu o punga speciala daca este folosit pentru bebelusi mai mari de 6 luni, insa pentru adulti este ideal asa cum este. Laptele se poate pastra la temperatura camerei/frigider timp de o zi. In cazul meu, susanul este sursa cea mai complexa de calciu si magneziu vegetal,
 
mariucaData: Duminică, 11 Mai 2014, 10:16 AM | Mesaj # 2
General-locotenent
Grup: Moderatori
Mesaje: 628
Reputaţie: 2
Stare: Offline
Iaurt cu fructe
  • 2 cani migdale
  • apa filtrata


Se lasa la inmuiat peste noapte cu apa din belsug. A doua zi, se pun in blender si mixeaza pana la compozitia unei creme. Se strecoara pulpa de lapte, iar laptele se pune intr-un borcan la loc uscat, pentru 10 ore (peste noapte e perfect). A treia zi, se alege iaurtul de deasupra in asa fel incat sa lasam zerul la fundul borcanului. Se pun in blender fructe preferate sau una dintre optiunile urmatoare: piersici, mere si scortisoara, 1 mango si o banana, capsuni, zmeura, afine si miere daca nu e prea dulce. Iaurtul se pastreaza in frigider timp de 2 zile.

1 cana migdale
1 cana apa
1 lingura suc de lamaie
Indulcitor natural
Fructe bucati dupa preferintaToate se proceseaza in blender si se consuma imediat sau fermentat, timp de 8-10h.

Iaurt de caju

2 cani de caju crude inmuiate peste noapte
2 cani apa rece
3 curmale sau o mana de stafide
1 lg esenta vanilieSe amesteca caju si cu apa in blender, dupa care se strecoara cu ajutorul unui tifon. Cotinutul se pune intr-un borcan, intr-un loc caldut dar nu foarte cald pentru 8-10h. Dupa ce s-a facut, se alege iaurtul, se pune totul in blender impreuna cu curmalele/stafidele si vanilia. Se pastreaza in frigider, de asemenea intr-un borcan de sticla. Iaurtul se pastreaza in frigider timp de 2 zile.Acelasi iaurt se poate face si cu pulpa de la nuca de cocos tanara sau adulta.
Lapte de migdale/nuci
  • 1 cana migdale sau orice fel de nuci crude, inmuiate peste noapte
  • 2-3 cani apa calduta (sub 40C)
  • 3-4 Lg miere
  • esenta de vanilie


Lapte de “pasare”
  • 2 cani lapte de nuci
  • o banana
  • 2 Lg nuca cocos/fulgi de cocos
  • 3 curmale
  • miere daca mai este nevoie
  • vanilie si rom


Lapte de seminte canepa
  • ½ cana seminte canepa
  • 1 cana apa
  • un praf de sare
  • vanilie
  • miere


Lapte de orez
  • 8 Lg faina orez sau daca-l vreti mai concentrat, 1½ pahar orez macinat in rasnita
  • 1 cana migdale sau nuci
  • 1 Lg scortisoara praf
  • ½ cana zahar brun, miere, agave sau extract de stevia
  • 3 cani apa calduta (sub 40C)


Lapte cu cacao/cafea din cereale
  • reteta de baza a laptelui migdale/nuci
  • 3, 4 linguri cacao sau cafea de cereale


Sunt aceleasi instructiuni pentru toate felurile de lapte.O exceptie facand doar cel de orez, in care orezul se macina in rasnita/ moara sau blender care face faina. Se proceseaza in blender pana ce totul se omogenizeaza. Se poate strecura cu ajutorul unei pungi speciale de lapte. Arata si are gust ca de lapte si este o alternativa delicioasa, si sanatoasa. Daca doriti sa fie mai gras, adaugati mai multe nuci. Se poate adauga optional pentru gust: 1 banana, 2 curmale, miere, vanilie, rom, cacao, carob etc.Se poate pastra la frigider pentru 3 zile iar pulpa ramasa se poate folosi pentru prajituri, blaturi de tort sau simplii biscuiti cu fructe uscate si nuca de cocos.

Lapte de canepa
  • 100 g seminte de canepa decorticate (nu se pun la inmuiat)
  • 200 ml apa
  • 50 g indulcitor natural
  • un baton de vanilie

Totul se prelucreaza in blender pana la omegenizare. Se poate adauga mai multa apa daca doriti o consistenta mai lichida. De asemenea il puteti combina cu miere, banane, capsuni, orice fruct dulce.
 
Forum » PREPARATE IN CASA » Culinare » NELACTATE FARA FOC
Pagina 1 din 11
Căutare: